Ξεκίνησε η δίκη του ισλαμιστή που κατηγορείται για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Μπαλί - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ξεκίνησε η δίκη του ισλαμιστή που κατηγορείται για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Μπαλί

Ξεκίνησε σήμερα στην Ινδονησία η δίκη ενός ενόπλου ισλαμιστή, ο οποίος συνελήφθη στην ίδια πόλη του Πακιστάν όπου οι αμερικανικές δυνάμεις σκότωσαν τον Οσάμα μπιν Λάντεν. Ο 45χρονος Ουμάρ Πατέκ κατηγορείται ότι κατασκεύασε τις βόμβες που το 2002 εξερράγησαν σε νυχτερινά κέντρα του Μπαλί γεμάτα με αυστραλούς τουρίστες σκοτώνοντας 202 ανθρώπους.

Ο Πατέκ κατηγορείται επίσης ότι συνέβαλε στην κατασκευή 13 βομβών που εξερράγησαν σε πέντε εκκλησίες στην Τζακάρτα την παραμονή Χριστουγέννων του 2000 με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 15 άνθρωποι.

Αξιωματούχοι ασφαλείας υποστηρίζουν ότι είναι μέλος της απαγορευμένης οργάνωσης Τζεμάα Ισλαμίγια η οποία συνδέεται με την αλ Κάιντα.

Συνελήφθη τον Ιανουάριο του 2011 στην πόλη Αμποταμπάντ όπου σκοτώθηκε τον περασμένο Μάιο ο Οσάμα μπιν Λάντεν. Δεν είναι γνωστό αν οι δύο τους είχαν συναντηθεί.

«Ο κατηγορούμενος συνάντησε τον Ιμάμ Σαμούντρα (ένα πρόσωπο-κλειδί στις βομβιστικές επιθέσεις στο Μπαλί ο οποίος καταδικάστηκε και εκτελέστηκε το 2008) και τον κάλεσε να σκοτώσει ξένους και τουρίστες στο Μπαλί χρησιμοποιώντας βόμβες», δήλωσε στο δικαστήριο της Τζακάρτα ο εισαγγελέας Φρι Χαρτόνο.

Ο κατηγορούμενος θα απαντήσει στις κατηγορίες στις 20 Φεβρουαρίου. Ο Πατέκ καταζητείται στις ΗΠΑ, στις Φιλιππίνες και στην Αυστραλία.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ