Αντίδραση Χριστόφια σε αναφορά περί ανάγκη «λογοδοσίας» - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Αντίδραση Χριστόφια σε αναφορά περί ανάγκη «λογοδοσίας»

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας δεν έκρυψε την ενόχληση του για κάποιες αναφορές στην ομιλία του πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου Κωνσταντίνου Χριστοφίδη κατά την τελετή αποφοίτησης των μεταπτυχιακών φοιτητών.

Ολοκληρώνοντας τη δική του ομιλία και μιλώντας εκτός χειρογράφου ο Πρόεδρος Χριστόφιας, αφού ευχαρίστησε τον πρύτανη για την ωραία, από καθέδρας, όπως είπε, διάλεξη του, τον κάλεσε να συζητήσουν τα θέματα στα οποία είχε αναφερθεί. Ο Δημήτρης Χριστόφιας είπε ότι «δεν μπορεί να τον καλούν να είναι δήθεν τιμώμενο πρόσωπο και να ακούει τα εξ' αμάξης».

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας εξέφρασε ετοιμότητα για διάλογο, σε επιστημονικό επίπεδο, με επίκεντρο την παγκόσμια κρίση, η οποία, όπως σημείωσε, έχει και βάθος και εύρος και δεν είναι τυχαία, ούτε έχει κτυπήσει μόνο την Κύπρο.

Στην ομιλία του, ο πρύτανης Δημήτρης Χριστοφίδης είπε ότι ο κυπριακός λαός αξίζει περισσότερη δημοκρατία και περισσότερη λογοδοσία, κάνοντας αναφορά και στην τραγωδία του περασμένου καλοκαιριού με την φονική έκρηξη στην ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς.

Πρέπει, ανέφερε ο Κωνσταντίνος Χριστοφίδης, να μετατρέψουμε αυτή τη δύσκολη εποχή «σε μία δημοκρατική άνοιξη που μπορεί να καταλήξει στην ανοικοδόμηση του κράτους, και να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία αναμόρφωσης των θεσμών της δημοκρατίας».

(ΑΠΕ -ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ