Παρουσιάστηκε σήμερα ο συμβουλευτικός οδηγός «Διατροφή και καρκίνος» - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΥΓΕΙΑ 

Παρουσιάστηκε σήμερα ο συμβουλευτικός οδηγός «Διατροφή και καρκίνος»

Την ανανεωμένη έκδοση του Συμβουλευτικού Οδηγού «Διατροφή και Καρκίνος» παρουσίασαν σήμερα ο Σύνδεσμος Διαιτολόγων και Διατροφολόγων Κύπρου και το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου.

Πρόκειται για βιβλίο 96 σελίδων, το οποίο απευθύνεται σε καρκινοπαθείς, σε άτομα που θέλουν να προλάβουν την εμφάνιση της νόσου, αλλά και σε επαγγελματίες υγείας.

Ο συντονισμός της έκδοσης, η οποία θα διατίθεται δωρεάν, έγινε από την πρόεδρο του Συνδέσμου Διαιτολόγων Ελένη Ανδρέου και τον ακτινοθεραπευτή Ογκολόγο στο Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου δρ. Νίκο Κατωδρύτη, ενώ η επιμέλειά της από την Αντωνία Σολωμού, ειδική συντονίστρια Υπηρεσιών στο Ογκολογικό Κέντρο.

Ο δρ. Κατωδρύτης ανέφερε ότι ένας από τους πολλούς παράγοντες που σχετίζονται με την εμφάνιση καρκίνου είναι και οι διατροφικές συνήθειες του ανθρώπου ή απλά η διατροφή, η οποία μπορεί να προλάβει την εμφάνισή του. Πρόσθεσε δε, ότι το βιβλίο πραγματεύεται τη σχέση διατροφής και καρκίνου και η επανέκδοσή του αποτέλεσε αναγκαιότητα, λόγω των επιστημονικών εξελίξεων στο θέμα.

Εξάλλου, η δρ. Ανδρέου ανέφερε, ότι «τα φαγητά που τρώμε καθημερινά και το σωματικό μας βάρος έχει αποδειχθεί ότι έχουν άμεση σχέση με το 30% έως 40% του συνόλου των καρκίνων. Είναι πλέον αποδεδειγμένο ότι οι πλείστοι καρκίνοι μπορούν να προληφθούν. Ο τρόπος ζωής μας, κυρίως η σωστή διατροφή μας και η αποχή από το κάπνισμα, είναι οι σημαντικότεροι συντελεστές μιας διαρκούς αποτελεσματικής πρόληψης», είπε.

Πρόσθεσε επίσης, ότι η διατροφή και ιδιαίτερα η κλινική διαιτολογική και διατροφική παρέμβαση διαδραματίζουν σοβαρό ρόλο κατά τη διάρκεια της θεραπείας του καρκίνου.

(ΑΠΕ -ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ