Το 66% των Γερμανών αμφισβητεί ότι η Ελλάδα προσπαθεί να εφαρμόσει τα μέτρα λιτότητας - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Το 66% των Γερμανών αμφισβητεί ότι η Ελλάδα προσπαθεί να εφαρμόσει τα μέτρα λιτότητας

Τα δύο τρίτα των Γερμανών αμφισβητούν ότι η Ελλάδα προσπαθεί σοβαρά να περικόψει τις δημοσιονομικές της δαπάνες, σύμφωνα με δημοσκόπηση, τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα από το δημόσιο δίκτυο ZDF.

Μόνον το 27% αυτών που ερωτήθηκαν πιστεύει ότι η Ελλάδα καταβάλλει σοβαρές προσπάθειες να εφαρμόσει τα μέτρα λιτότητας για τα οποία δεσμεύτηκε, ενώ το 66% εκφράζει αμφιβολίες.

Ωστόσο οι ερωτηθέντες φαίνονται διχασμένοι όσον αφορά την προοπτική μιας αδυναμίας των Ελλήνων να εξυπηρετήσουν το χρέος τους: Ποσοστό 46% πιστεύει ότι η ευρωζώνη θα πρέπει να αποδεχτεί την πιθανότητα αυτή, ενώ το ίδιο ποσοστό δηλώνει ότι κάτι τέτοιο θα πρέπει να αποφευχθεί.

Εξ άλλου πλειοψηφία 62% των Γερμανών πιστεύει ότι η γερμανική οικονομία θα επηρεαστεί αρνητικά αν η Ελλάδα χρεοκοπήσει, ενώ ποσοστό 18% κρίνει ότι οι συνέπειες για τη γερμανική οικονομία θα είναι θετικές.

Μεγάλο ποσοστό των ερωτηθέντων, το 69%, αξιολογεί επίσης θετικά τη διαχείριση της κρίσης από την καγκελάριο Άνκελα Μέρκελ, έναντι ποσοστού 23% που κρίνει ανεπαρκή τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε την κρίση.

(ΑΠΕ -ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ