Υποχώρηση ευρώ και ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 

Υποχώρηση ευρώ και ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και το ευρώ κινούνται πτωτικά, μετά την απόφαση χθες βράδυ του συμβουλίου Eurogroup να δώσει την έγκριση στο δεύτερο πακέτο βοήθειας στην Ελλάδα, αφού εκπληρωθούν τρεις όροι που έθεσε.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης τιμών μετοχών σημειώνει απώλειες κατά 0,46%, ενώ η ισοτιμία του ευρώ διαμορφώνεται στα 1,3274 δολάρια, υποχωρώντας από τα 1,3322 δολάρια που έφθασε χθες το απόγευμα.

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης ζήτησαν να ψηφισθεί το νέο μνημόνιο που συμφώνησε η κυβέρνηση με την τρόικα από την ελληνική Βουλή, να καθορισθούν μέτρα μείωσης των δαπανών ύψους 320 εκ. ευρώ και να δοθούν ισχυρές πολιτικές δεσμεύσεις από τους αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την ελληνική Κυβέρνηση, πριν συνεδριάσει εκ νέου το Eurogroup την ερχόμενη Τετάρτη για να εγκρίνει το δάνειο των 130 δισ. ευρώ και τη συμφωνία για το «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων που κατέχουν οι ιδιώτες πιστωτές (PSI).

Σε πτωτική τάση βρέθηκαν και οι τιμές των εμπορευμάτων, όπως του πετρελαίου, οι οποίες εξαρτώνται από την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας. Η τιμή του πετρελαίου μπρεντ υποχώρησε κατά 67 σεντς το βαρέλι και διαμορφώθηκε στα 117,96 δολάρια το βαρέλι, μετά από οκτώ συνεχόμενες ημέρες ανόδου.

(ΑΠΕ -ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ