Το Ιράν έχει την ικανότητα να πλήξει τις αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις ανά τον κόσμο - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Το Ιράν έχει την ικανότητα να πλήξει τις αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις ανά τον κόσμο

Το Ιράν έχει την ικανότητα να πλήξει τις αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις ανά τον κόσμο αν δεχθεί επίθεση από τις ΗΠΑ, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ίντερφαξ, επικαλούμενο σημερινές δηλώσεις του Ιρανού πρεσβευτή στη Μόσχα.

Ο Ιρανός πρεσβευτής Σαγιέντ Μαχμούντ-Ρεζά Σαγιαντί δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Μόσχα ότι οι ΗΠΑ θα έκαναν λάθος αν κατέφεραν ένα στρατιωτικό πλήγμα στο Ιράν, μολονότι η Ουάσινγκτον δεν έχει ανακοινώσει τέτοια σχέδια.

«Οι Αμερικανοί γνωρίζουν πολύ καλά πώς είναι το Ιράν και ποιες είναι οι δυνατότητές μας», σημείωσε ο Σαγιαντί, σύμφωνα με το Ίντερφαξ.

«Το Ιράν είναι σε θέση να προβεί σε αντίποινα με πλήγματα στην Αμερική ανά τον κόσμο (...) Μια επίθεση εκ μέρους τους στο Ιράν θα ήταν αυτοκτονική», κατέληξε.

Οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις που έχουν στόχο την κεντρική τράπεζα του Ιράν και παραχωρούν νέες εξουσίες στις αμερικανικές τράπεζες για να παγώσουν πόρους της ιρανικής κυβέρνησης. Οι κυρώσεις αυτές οδηγούν σε σκλήρυνση των διεθνών μέτρων που έχουν στόχο να αναγκάσουν την Ισλαμική Δημοκρατία να εγκαταλείψει τις επίμαχες πυρηνικές της δραστηριότητες.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ