Αλταφάζ: Αναμένουμε ένα «επιτυχές αποτέλεσμα» από τη σύσκεψη των αρχηγών στην Ελλάδα - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 

Αλταφάζ: Αναμένουμε ένα «επιτυχές αποτέλεσμα» από τη σύσκεψη των αρχηγών στην Ελλάδα

«Η μπάλα βρίσκεται στο γήπεδο των ελληνικών αρχών», επανέλαβε και σήμερα από τις Βρυξέλλες, ο Αμαντέο Αλταφάζ, εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομίας Όλι Ρεν, σημειώνοντας ότι η Επιτροπή αναμένει ένα «επιτυχές αποτέλεσμα» από τη σημερινή συνάντηση των πολιτικών αρχηγών της Ελλάδας, σχετικά με τα βασικά στοιχεία του δεύτερου προγράμματος προσαρμογής.

Μόνο όταν υπάρξει αποτέλεσμα, «θα μπορέσει να γίνει συζήτηση επί σύγκεκριμένων θεμάτων στο Eurogroup», συνέχισε ο Αμαντέο Αλταφάζ, αναφέροντας ότι πριν τη σύγκληση της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, πρέπει να έχει ξεκαθαρίσει όχι μόνο η συμφωνία για το PSI, αλλά και για το δεύτερο πρόγραμμα προσαρμογής, με τις βασικές δράσεις του.

Εξ΄ άλλου, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής αρνήθηκε να σχολιάσει δημοσιεύματα που φέρουν την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να συμμετέχει στο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους.

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του πρώην προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζακ Ντελόρ, ότι υπάρχουν διχογνωμίες εντός της τρόικας για την περίπτωση της Ελλάδας, ο Αμαντέο Αλταφάζ απάντησε ότι υπάρχει άψογη και εντατική συνεργασία εντός της τρόικας και ότι η τρόικα συζητά με μία φωνή τόσο με τις ελληνικές αρχές, όσο και με τις πορτογαλλικές και τις ιρλανδικές αρχές.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ