ΗΠΑ: «Μοιρασμένη» η προτίμηση των Ρεπουμπλικάνων για τον υποψήφιο για το χρίσμα - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

ΗΠΑ: «Μοιρασμένη» η προτίμηση των Ρεπουμπλικάνων για τον υποψήφιο για το χρίσμα

Η υποστήριξη στην προεδρική υποψηφιότητα του Ρεπουμπλικάνου Μιτ Ρόμνεϊ, παρά τα αρχικά θεαματικά αποτελέσματα, εντούτοις υποχώρησε το τελευταίο 30ήμερο, αν και σε πολύ ήπιο ποσοστό, αποκαλύπτει η δημοσιευθείσα σήμερα δημοσκόπηση Reuters/Ipsos.

Στο τέλος τηλεφωνικής δημοσκόπησης, που έγινε μεταξύ 2-6 τρέχοντος μηνός, 29% των ερωτηθέντων στήριξαν την υποψηφιότητα του Ρόμνεϊ, πρώην κυβερνήτη Μασσαχουσσέττης (από 30% που έπρατταν το ίδιο στις αρχές του Ιανουαρίου).

Για τη δεύτερη θέση στις προτιμήσεις των εκλογέων διαγκωνίζονται όλοι οι τρείς Ρεπουμπλικάνοι συνυποψήφιοι του Ρόμνεϊ, αποκαλύπτει ταυτοχρόνως η ίδια δημοσκόπηση.

Συγκεκριμένα, κατά την τωρινή σειρά προτίμησης :

-για τον Τεξανό (θητεύει σήμερα στο Κογκρέσο) Ρον Πολ η προτίμηση των εκλογέων ογκώνεται στο 21% (με μηνιαία αύξηση 5%).

-για τον πρώην πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νιούτ Γκίνγκριτς, η προτίμηση παγιώνεται στο 19% (με μηνιαία μείωση μιάς εκατοστιαίας μονάδας).

-για τον πρώην γερουσιαστή της Πενσυλβάνιας, Ρικ Σαντόρουμ, η προτίμηση συμποσούται, τώρα, στο 18% (με μηνιαία αύξηση 5%).

Πολιτικοί παρατηρητές σχολίασαν, μιλώντας στο Ρόιτερς, ότι παρά τα «ατού» του (χρήμα, οργανωτικότητα, δυναμική), ο Ρόμνεϊ δεν καταφέρνει, ακόμα, να συγκεντρώσει πολύ σημαντικό ποσοστό, στο σύνολο των Ρεπουμπλικάνων εκλογέων.

Τούτο, μάλιστα, συμβαίνει την ώρα που τον Ιανουάριο χάρη -σε καλά νέα από το πεδίο της οικονομίας- το ποσοστό όσων εγκρίνουν τα πεπραγμένα του Μπαράκ Ομπάμα στο Λευκό Οίκο αυξάνεται τώρα στο 48%, από 47% στην προηγούμενη δημοσκόπηση, ενώ το ποσοστό των δυσαρεστημένων είναι καθηλωμένο στο 49% ( ακριβώς το ίδιο με την αμέσως προγενέστερη δημοσκόπηση).

Συμμετείχαν στην νέα δημοσκόπηση 1.033 ενήλικες και ανάμεσά τους 881 εκλογείς ( αναλυτικά : οι 503 Δημοκράτες, οι 405 Ρεπουμπλικάνοι, 125 εκτός των δύο μεγάλων κομμάτων).

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ