Έβρος: Σε ετοιμότητα για τις πλημμύρες - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΕΛΛΑΔΑ 

Έβρος: Σε ετοιμότητα για τις πλημμύρες

Σε συναγερμό συνεχίζουν να βρίσκονται οι υπηρεσίες της περιφέρειας Αν. Μακεδονίας - Θράκης και των δήμων του Έβρου, καθώς διαπιστώνεται συνεχιζόμενη αύξηση των ποσοτήτων νερού που εισέρχονται στην ελληνική επικράτεια από τη Βουλγαρία, μέσω του ποταμού Έβρου και των παραποτάμων 'Αρδα και Τούντζα.

Η ετοιμότητα εστιάζεται στην άμεση εκκένωση των παρόχθιων χωριών, στην περίπτωση που αυξηθεί επικίνδυνα η στάθμη του μεγάλου διασυνοριακού ποταμού, απειλώντας κατοικημένες περιοχές με πλημμύρες.

Μετά την εκκένωση σπιτιών στο Ορμένιο που κατακλύστηκε από νερά του Έβρου, υπάρχει σχέδιο και για την προληπτική εκκένωση των παρόχθιων οικιών των χωριών, Δίκαια, Νέα Βύσσα, Μαράσια, παλιά (κάτω) Σαγήνη, Πύθιο και Πράγγιο.

Ταυτόχρονα, συνεργεία της Περιφέρειας βρίσκονται από το πρωί στις περιοχές Πραγγίου, Πυθίου, Λαβάρων, Λαγυνών και Πόρου και επεμβαίνουν με εργασίες στα αναχώματα.

Εν τω μεταξύ, πληροφορίες που καταφθάνουν στις αρχές του Έβρου από την Βουλγαρία, προκαλούν μεγαλύτερη ανησυχία, καθώς τα φράγματα του Στούντεν Κλάντενετς και Ιβαΐλογκραντ, επί του Άρδα ποταμού, εμφανίζουν πληρότητα που ξεπερνά το 100%.

Η εκτίμηση της Πολιτικής Προστασίας είναι πως αν συνεχιστεί η διαρκώς αυξανόμενη σε όγκο και ταχύτητα ροή νερών στην ελληνική κοίτη, δια του ποταμού Έβρου και των παραποτάμων 'Αρδα και Τούντζα, ενδέχεται τις επόμενες ώρες να παρατηρηθούν πλημμυρικά φαινόμενα σε όλα σχεδόν τα παρόχθια χωριά του ακριτικού νομού.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ