Σερβία: Πρώην μέλη της «Μαφίας του Ζέμουν» επιχείρησαν να δραπετεύσουν - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Σερβία: Πρώην μέλη της «Μαφίας του Ζέμουν» επιχείρησαν να δραπετεύσουν

Δύο πρώην μέλη της «Μαφίας του Ζέμουν», ο Σρέτκο Κάλιντις, ο οποίος έχει καταδικαστεί για τη δολοφονία του Σέρβου πρωθυπουργού Ζόραν Τζίντζιτς και ο Ζέλικο Μιλοβάνοβιτς, καταδικασθείς για τη δολοφονία του Κροάτη δημοσιογράφου Ίβο Πούκανιτς, επιχείρησαν σήμερα ανεπιτυχώς να δραπετεύσουν από φυλακή του Βελιγραδίου.

Οι δύο κρατούμενοι βγήκαν από τα κελιά τους, αφού κατάφεραν να διαρρήξουν τις πόρτες, ακινητοποίησαν τους φρουρούς και πήδηξαν στην αυλή των φυλακών από παράθυρο.

Χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των αστυνομικών φρουρών οι δύο κρατούμενοι πιάστηκαν και επέστρεψαν στα κελιά τους, σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης των φυλακών.

Η αστυνομία του Βελιγραδίου διεξάγει έρευνες για το περιστατικό. Όλοι οι εργαζόμενοι στην υπηρεσία ασφάλειας στην πτέρυγα όπου κρατούνται οι Κάλινιτς και Μιλοβάνοβιτς τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και θα ληφθούν πειθαρχικά μέτρα και θα κινηθούν ποινικές διαδικασίες, αν διαπιστωθούν αξιόποινες πράξεις.

Ο Σρέτκο Κάλινιτς, 38 ετών, γνωστός ως «Θηρίο», μέλος της «Μαφίας του Ζέμουν» καταδικάστηκε για συμμετοχή στη δολοφονία του Σέρβου πρωθυπουργού σε 35 χρόνια κάθειρξη και η ποινή αργότερα μειώθηκε σε 30 χρόνια κάθειρξη.

Το 2008 καταδικάστηκε σε 40 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή σε δολοφονίες, απαγωγές και τρομοκρατικές ενέργειες.

Ο ρόλος του στη «Μαφία του Ζέμουν» ήταν να δολοφονεί ανθρώπους υπό τις εντολές του Ντούσαν Σπασόγιεβιτς.

Ο Ζέλικο Μιλοβάνοβιτς, 43 ετών, είναι υπήκοος Κροατίας και Βοσνίας- Ερζεγοβίνης και εναντίον του είχε εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης. Γεννήθηκε στην Κροατία και από το 2005 ζούσε στο Σόμπορ της Σερβίας. Στην Κροατία έχει καταδικαστεί για συμμετοχή στη δολοφονία του δημοσιογράφου Ίβο Πούκανιτς σε 40 χρόνια κάθειρξη.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ