Συρία: 15 νεκροί από το νέο βομβαρδισμό στη Χομς - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Συρία: 15 νεκροί από το νέο βομβαρδισμό στη Χομς

Οι συριακές δυνάμεις επανέλαβαν νωρίς σήμερα το πρωί τον βαμβαρδισμό της πόλης Χομς σκοτώνοντας τουλάχιστον 15 ανθρώπους και τραυματίζοντας δεκάδες, σύμφωνα με το συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH) και με κατοίκους της περιοχής.

«Αυτός είναι ο πιο σφοδρός βομβαρδισμός των τελευταίων ημερών», είπε ένας ακτιβιστής στη Συρία, ο οποίος βρισκόταν σε επαφή με κατοίκους της Χομς.

Ένας άλλος είπε ότι οι δυνάμεις του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ χρησιμοποίησαν εκτοξευτήρες ρουκετών στην επίθεση.

Οι αραβικοί δορυφορικοί σταθμοί μεταδίδουν απευθείας πλάνα από την Χομς. Σε αυτά φαίνεται καπνός να βγαίνει από μερικά κτίρια, ενώ ακούγονται και εκρήξεις.

Οι ακτιβιστές υποστηρίζουν ότι περισσότεροι από 200 άνθρωποι σκοτώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής από επίθεση που εξαπέλυσαν άρματα μάχης και το πυροβολικό στη συνοικία Καλιντίγια της Χομς.

Η τελευταία επίθεση, η οποία ξεκίνησε λίγο μετά τις 2 πμ (μεσάνυχτα GMT) σήμερα, φαίνεται ότι είχε περισσότερους στόχους καθώς, σύμφωνα με τους ακτιβιστές, σημειώθηκαν εκρήξεις στις συνοικίες Καλιντίγια, Μπάμπα Άμρο, Μπαγιάντα και Μπαμπ Ντράιμπ.

Ένας κάτοικος δήλωσε τηλεφωνικώς στο Ρόιτερς ότι 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 150 τραυματίστηκαν.

«Θέλουν να διώξουν τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό», είπε ο Χουσέιν Νάντερ, αναφερόμενος στις δυνάμεις των λιποτακτών του στρατού και των ενόπλων που εδώ και μήνες ελέγχουν τμήματα της πόλης.

«Ρουκέτες πέφτουν ανά δευτερόλεπτα στον ίδιο στόχο».

Οι ακτιβιστές είπαν ότι στο στόχαστρο σήμερα μπήκε και η πόλη Ζαμπαντάνι, στα βορειοδυτικά της Δαμασκού κοντά στα σύνορα με το Λίβανο, η οποία εδώ και πολλές εβδομάδες τελεί ουσιαστικά υπό τον έλεγχο των αντιπάλων του Άσαντ

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ