Η Gazprom δεν μπορεί να ικανοποιήσει το αίτημα της Ευρώπης για επιπλέον φυσικό αέριο - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Η Gazprom δεν μπορεί να ικανοποιήσει το αίτημα της Ευρώπης για επιπλέον φυσικό αέριο

Ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσός Gazprom δεν μπορεί να εξασφαλίσει τις επιπλέον ποσότητες φυσικού αερίου που ζητεί η δυτική Ευρώπη, εξαιτίας του κύματος ψύχους, δήλωσε χθες Σάββατο ο αντιπρόεδρος του ομίλου Αλεξάντερ Κρουγκλόφ, τον οποίο επικαλούνται τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

"Η Gazprom δεν μπορεί προς το παρόν να ικανοποιήσει το αίτημα των εταίρων μας στη δυτική Ευρώπη για παροχή επιπλέον ποσοτήτων αερίου", δήλωσε στη διάρκεια μιας συνάντησης με τον πρωθυπουργό Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Κρουγκλόφ δήλωσε ωστόσο ότι οι ποσότητες που προβλέπουν τα τρέχοντα συμβόλαια θα τηρηθούν.

"Όσον αφορά τις παραγγελίες από το απώτερο εξωτερικό (δηλ. τις χώρες που δεν ανήκουν στην πρώην ΕΣΣΔ), ικανοποιούνται σύμφωνα με τα τρέχοντα συμβόλαια", πρόσθεσε.

Παραδέχθηκε ότι υπάρχει μια μείωση κατά 10% των παραδόσεων αυτών εδώ και πολλές μέρες, αλλά διαβεβαίωσε πως οι ποσότητες που παραδόθηκαν επανήλθαν σε κανονικά επίπεδα. Δεν έδωσε περισσότερες διευκρινίσεις.

Από την πλευρά του, ο Βλαντίμιρ Πούτιν έδωσε εντολή στην Gazprom να ανταποκριθεί στις ευρωπαϊκές απαιτήσεις από τη στιγμή που θα καλυφθούν οι ανάγκες στο εσωτερικό της Ρωσίας.

"Σας ζητώ να καταβάλετε κάθε προσπάθεια να ικανοποιήσετε τις ανάγκες των ξένων εταίρων μας, έχοντας κατά νου πως ο κύριος σκοπός των ενεργειακών εταιριών, ιδιαίτερα της Gazprom, είναι να ανταποκρίνονται στις εσωτερικές ανάγκες της Ρωσίας", είπε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ