Μπερνάνκι: «Μπορούμε να τιθασσεύσουμε το έλλειμμα των ΗΠΑ κάνοντας αναπτυξιακή πολιτική» - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 

Μπερνάνκι: «Μπορούμε να τιθασσεύσουμε το έλλειμμα των ΗΠΑ κάνοντας αναπτυξιακή πολιτική»

Η εξυγίανση των δημοσιονομικών μεγεθών του αμερικανικού δημοσίου πρέπει να καταστεί «απόλυτη προτεραιότητα», τόνισε σήμερα ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας (FED) των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπεν Μπερνάνκι, καταθέτοντας ενώπιον της Επιτροπής Προϋπολογισμού της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Ο Μπερνάνκι είπε ακόμη ότι βλέπει ενδείξεις πως το κλίμα αβεβαιότητας στην διεθνή οικονομία και ειδικά η κρίση χρέους στην ΕΕ πλήττει τις επενδύσεις και την γενικότερη οικονομική κατάσταση των ΗΠΑ. Είναι πολύ νωρίς για να κριθεί εάν οι ΗΠΑ θα βγουν αλώβητες από τη συνεχιζόμενη κρίση, επισήμανε.

«Παραμένει ο κίνδυνος οι εξελίξεις στην Ευρώπη ή αλλού να είναι αρνητικές και να επιδεινώσουν τις οικονομικές προοπτικές εδώ», είπε ο Μπερνάνκι.

«Ερχόμαστε συχνά σε επαφή με τις ευρωπαϊκές αρχές και θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την κατάσταση στενά και να λαμβάνουμε κάθε δυνατό μέτρο για να προστατεύσουμε το χρηματοπιστωτικό σύστημα και την οικονομία των ΗΠΑ».

Ο Μπερνάνκι εκτίμησε επίσης ότι πρέπει να καταβληθεί φροντίδα ώστε να μην υποσκάψουν την ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας οι προσπάθειες που καταβάλλονται να καταστούν «μακροπρόθεσμα βιώσιμα τα δημοσιονομικά μεγέθη του αμερικανικού προϋπολογισμού».

«Μπορούμε να τιθασεύσουμε το δημόσιο έλλειμμα κάνοντας αναπτυξιακή πολιτική», εκτίμησε ο Μπερνάνκι.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΗΠΑ ανάπτυξη έλλειμμα Μπεν Μπερνάνκι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ