Φιλιππίνες: Δεκαπέντε νεκροί σε αεροπορική επιδρομή - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Φιλιππίνες: Δεκαπέντε νεκροί σε αεροπορική επιδρομή

Δεκαπέντε μέλη δύο ένοπλων οργανώσεων συνδεδεμένων με την αλ Κάιντα -της Αμπού Σαγιάφ και της Τζεμάα Ισλαμίγια-- σκοτώθηκαν σε αεροπορική επιδρομή πριν από το ξημέρωμα στο κρησφύγετό τους στις νότιες Φιλιππίνες με την υποστήριξη των ΗΠΑ, ανακοίνωσε ο στρατός, προσθέτοντας ότι ανάμεσα στους νεκρούς είναι τρία ηγετικά στελέχη τους.

Ο στρατός βομβάρδισε γνωστό κρησφύγετο των ανταρτών της Αμπού Σαγιάφ στην πόλη Παράνγκ, στο νησί Τζόλο, 1.000 χλμ. νότια της Μανίλας, δήλωσε ο επικεφαλής των ένοπλων δυνάμεων στρατηγός Τζέσι Ντεγιόσα.

«Οι χερσαίες δυνάμεις μας επιβεβαίωσαν τον θάνατο 15 μελών της Αμπού Σαγιάφ και της Τζεμάα Ισλαμίγια, περιλαμβανομένων του Ζουλκίφλι μπιν Άμπντουλ Χιρ, γνωστού και ως Μαρουάν, του Μοχάμαντ Άλι, γνωστού και ως Μουαουίγια, και του ηγέτη της Αμπού Σαγιάφ, Αμπού Πουλά», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο αξιωματικός που είναι επικεφαλής των δυνάμεων του στρατού στην περιοχή, Νοέλ Κομπάγιες.

«Αυτή είναι μια μεγάλη επιτυχία (. . .) η οποία θα έχει σοβαρές συνέπειες για τις δυνατότητες των τρομοκρατών», υποστήριξε.

Ο Αμπού Πουλά, υπήκοος Φιλιππίνων, είναι ο ιδρυτής της Αμπού Σαγιάφ.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες προσέφεραν αμοιβή 5 εκατ. δολαρίων για τη σύλληψη ή το θάνατο του Μαρουάν και 50.000 δολάρια για τον Μουαουίγια. Οι δύο άνδρες είχαν «καταφύγει» στις τάξεις της Αμπού Σαγιάφ.

Ο «Μαρουάν» ήταν υπήκοος Μαλαισίας, στέλεχος της Τζεμάα Ισλαμίγια, μιας οργάνωσης η οποία μάχεται για την δημιουργία ενός χαλιφάτου στην νοτιοανατολική Ασία και η οποία κατηγορείται για αιματηρές επιθέσεις, περιλαμβανομένης εκείνης στο Μπαλί η οποία είχε στοιχίσει τη ζωή σε 202 ανθρώπους τον Οκτώβριο του 2002.

Ο Μουαουίγια ήταν υπήκοος Σιγκαπούρης, μέλος της Τζεμάα Ισλαμίγια που είχε βρει καταφύγιο στις Φιλιππίνες μετά τις επιθέσεις στο Μπαλί, σύμφωνα με την υπηρεσία πληροφοριών του στρατού των Φιλιππίνων.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ