Κακοκαιρία: Εννιά νεκροί στην Πολωνία, δύο τρένα ακινητοποιήθηκαν στα χιόνια στην Ιταλία - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Κακοκαιρία: Εννιά νεκροί στην Πολωνία, δύο τρένα ακινητοποιήθηκαν στα χιόνια στην Ιταλία

Άλλοι εννιά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από το κρύο τις τελευταίες είκοσι τέσσερις ώρες στην Πολωνία, όπου οι θερμοκρασίες έφτασαν τους -32 βαθμούς Κελσίου στις νοτιοανατολικές περιοχές της χώρας, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Τα περισσότερα θύματα ήταν άστεγοι. Συνολικά από την Παρασκευή όταν άρχισε το κύμα ψύχους, 29 άνθρωποι έχουν πεθάνει από υποθερμία, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Χθες Πέμπτη έκλεισαν πολλά σχολεία στην περιοχή Ζακοπάνε, κοντά στα σύνορα με την Σλοβακία.

Τον περασμένο χειμώνα, οι χαμηλές θερμοκρασίες είχαν προκαλέσει το θάνατο 212 ανθρώπων στην Πολωνία.

Στο μεταξύ στην Ιταλία, δύο τρένα παγιδεύτηκαν στα χιόνια στη διάρκεια της νύχτας και οι συγκοινωνίες διεξάγονται με δυσκολία σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Στην κεντρική Ιταλία, δύο τρένα με 200 και 80 επιβάτες αντίστοιχα που εκτελούσαν το δρομολόγιο Πεσκάρα-Ανκόνα ακινητοποιήθηκαν στις γραμμές για ένα μεγάλο διάστημα.

Στην περιοχή αυτή έχει επιβληθεί απαγορευτικό στην κυκλοφορία των φορτηγών μεγαλύτερων των 7,5 τόνων και πολλά σχολεία παραμένουν κλειστά, όπως και το αεροδρόμιο της Μπολόνια, που θα ανοίξει σήμερα το πρωί.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ