Σερβία: Δύο νεκροί από το σφοδρό ψύχος - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Σερβία: Δύο νεκροί από το σφοδρό ψύχος

Δύο άνθρωποι έχασαν χθες τη ζωή τους από το δριμύ ψύχος που πλήττει τη Σερβία. Στην πόλη Τόπολα ένας 72χρονος βρέθηκε, χθες το πρωί, παγωμένος στο χιόνι, κοντά στο σπίτι του και στο ορεινό χωριό Πρεβέτιτσα, στο δήμο Κουρσούμλια, βρέθηκε νεκρή 50χρονη γυναίκα που είχε πάει να βοηθήσει ένα ηλικιωμένο ζευγάρι σε γειτονικό χωριό.

Στην κλινική ορθοπεδικής και τραυματολογίας στο νοσοκομείο του Κραγκούγεβατς τις τελευταίες μέρες μεταφέρθηκαν 80 άνθρωποι που τραυματίστηκαν από πτώση σε παγωμένα πεζοδρόμια.

Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες που καταγράφονται σήμερα στη χώρα κυμαίνονται από -24 βαθμούς Κελσίου έως -30 βαθμούς Κελσίου.

Στο οροπέδιο Πέστερ, στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας, το θερμόμετρο έδειξε -30 βαθμούς Κελσίου, στη Σιένιτσα στη δυτική Σερβία -26 βαθμούς Κελσίου, στο Κρούσεβατς και στην Πόζεγκα -22 βαθμούς και στο Βελιγράδι η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους - 15.

Στη διάρκεια της ημέρας θα έχει ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα και από το απόγευμα αναμένονται χιονοπτώσεις στα νοτιοδυτικά και δυτικά, οι οποίες το βράδυ θα επεκταθούν και άλλες περιοχές.

Η εκπρόσωπος της υπηρεσίας άμεσης βοήθειας Νάντα Ματσούρα συνέστησε στα ηλικιωμένα άτομα, στα άτομα με χρόνιες και καρδιακές ασθένειες, λόγω του ψύχους και των χαμηλών θερμοκρασιών, να μην βγαίνουν από τα σπίτια τους, κυρίως τις πρωινές ώρες, αν δεν υπάρχει ανάγκη.

Ο εκπρόσωπος του Τομέα Έκτακτων Καταστάσεων του υπουργείου Εξωτερικών της Σερβίας Γκόραν Νίκολιτς δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας πραγματοποιήθηκαν λιγότερες επιχειρήσεις διάσωσης ανθρώπων σε κίνδυνο σε σύγκριση με το βράδυ της Δευτέρας.

«Μία ηλικιωμένη γυναίκα στο δήμο Λουτσάνε έπεσε σε κώμα και χρειάστηκε να διακομιστεί σε νοσοκομείο» ανέφερε.

Προτεραιότητά μας είναι να βοηθήσουμε τους κατοίκους αποκλεισμένων από το χιόνι περιοχών που έχουν προβλήματα υγείας και δεν έχουν τρόφιμα.

«Είμαστε σε επαφή με όλους τους ανθρώπους είναι αποκομμένοι από τον υπόλοιπο κόσμο και μόλις μας καλούν σπεύδουμε να βοηθήσουμε» πρόσθεσε.

Κακοκαιρία με θυελλώδεις ανέμους επικρατεί στη Σλοβενία, κυρίως στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας, όπου σήμερα θα παραμείνουν κλειστά σχολεία και δημόσιες υπηρεσίες.

Οι άνεμοι στην περιοχή πνέουν με ταχύτητα 180 χιλιομέτρων την ώρα και οι θερμοκρασίες κυμαίνονται σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Οι ισχυροί άνεμοι προκάλεσαν βλάβη στο σύστημα ηλεκτροδότησης στην κοιλάδα Βίπαβα με αποτέλεσμα να έχουν μείνει χωρίς ρεύμα 500 νοικοκυριά.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ