Μέρκελ: Θα καλέσει την Κίνα να μειώσει τις εισαγωγές πετρελαίου από το Ιράν - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Μέρκελ: Θα καλέσει την Κίνα να μειώσει τις εισαγωγές πετρελαίου από το Ιράν

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ θα χρησιμοποιήσει την επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει στην Κίνα αυτή την εβδομάδα για να ενθαρρύνει το Πεκίνο να μειώσει τις εισαγωγές πετρελαίου από το Ιράν, δήλωσε γερμανική κυβερνητική πηγή σήμερα.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση συμφώνησε την περασμένη εβδομάδα ότι θα έχει επιβάλει ως την 1η Ιουλίου εμπάργκο στις εισαγωγές ιρανικού πετρελαίου, καθώς κλιμακώνει τις κυρώσεις σε βάρος της Τεχεράνης εξαιτίας του πυρηνικού προγράμματος της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

«Είναι προς το συμφέρον της Γερμανίας η Κίνα να μην αυξήσει τις εισαγωγές πετρελαίου από το Ιράν. Θα ήταν καλό η Κίνα να μείωνε τις εισαγωγές της», είπε η κυβερνητική πηγή στην διάρκεια ενημέρωσης προς δημοσιογράφους για το ταξίδι της καγκελαρίου Μέρκελ στην Κίνα, το οποίο ξεκινά αύριο Τετάρτη.

Το Πεκίνο επέκρινε το εμπάργκο το οποίο επέβαλε η ΕΕ, με το επιχείρημα ότι «δεν αποτελεί μια εποικοδομητική προσέγγιση».

Η κυβέρνηση της Κίνας -χώρας που αποτελεί τον δεύτερο μεγαλύτερο καταναλωτή αργού παγκοσμίως- αντιτίθεται εδώ και καιρό στην επιβολή μονομερών κυρώσεων εναντίον του ενεργειακού τομέα του Ιράν και αποπειράται να συμβάλει στην αποκλιμάκωση της έντασης η οποία θα μπορούσε να απειλήσει τις προμήθειές της σε πετρέλαιο.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ