Ρουμανία: Πρέπει να βελτιωθεί το οικονομικό περιβάλλον για να αυξηθούν οι μισθοί - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ρουμανία: Πρέπει να βελτιωθεί το οικονομικό περιβάλλον για να αυξηθούν οι μισθοί

Αναγκαία χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας Εμίλ Μποκ τη βελτίωση του οικονομικού περιβάλλοντος, προκειμένου η κυβέρνηση, σε συνεργασία με διεθνείς οργανισμούς, να εξετάσουν το ενδεχόμενο αύξησης των μισθών και των συντάξεων.

Όπως είπε ο Εμίλ Μποκ, ο ίδιος δεν είναι σε θέση να δεσμευτεί για την αύξηση των συντάξεων και των μισθών από την 1η Απριλίου 2012, καθώς αυτή η εξέλιξη θα εξαρτηθεί από το οικονομικό περιβάλλον και την επίτευξη των μακροοικονομικών στόχων που περιγράφονται στη συμφωνία στήριξης που σύναψε η Ρουμανία με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), την Παγκόσμια Τράπεζα και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Όπως ανέφερε, η ανάλυση των οικονομικών παραμέτρων του α' τριμήνου του 2012 σε συνδυασμό με τις εξελίξεις στην παγκόσμια οικονομία θα αποτελέσουν τη βάση για την εξέταση του ενδεχομένου αύξησης των μισθών και των συντάξεων.

Στη διάρκεια εμφάνισής του στον τηλεοπτικό σταθμό TVR, ο Εμίλ Μποκ τόνισε ότι το θέμα της αύξησης των μισθών και των συντάξεων θα τεθεί στο ΔΝΤ, με επιστολή που θα αποστείλει η κυβέρνηση στον διεθνή οργανισμό.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ