Κύπρος: Δεν υπήρξε πρόοδος στο κυπριακό, εκτιμά ο Ταλάτ - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Κύπρος: Δεν υπήρξε πρόοδος στο κυπριακό, εκτιμά ο Ταλάτ

Ο τέως ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Μεχμέτ Αλί Ταλάτ εκτιμά ότι, στην πρόσφατη συνάντηση στο Greentree, δεν υπήρξε οποιαδήποτε πρόοδος για την επίτευξη συμφωνίας στο κυπριακό.

Σε γραπτή δήλωση ο Ταλάτ, όπως γράφει ο τουρκοκυπριακός τύπος, αναφέρει ότι ο ίδιος δεν βλέπει να επιτυγχάνεται λύση σε σύντομο χρονικό διάστημα και αυτό το αποδίδει στην έλλειψη επιθυμίας. Πιστεύει ότι ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών ίσως επιρρίψει ισομερώς ευθύνες σε αμφότερες τις πλευρές και πως « η πιθανότητα να κατηγορηθεί ευθέως η ελληνοκυπριακή πλευρά είναι μικρή, διότι ότι έχει ένα ευρύ δίκτυο διεθνών σχέσεων ως μέλος της ΕΕ και του ΟΗΕ».

Κατά τον Ταλάτ, ο γενικός γραμματέας ή θα αναβάλει τη διαδικασία για μετά τις προεδρικές εκλογές του 2013 ή θα πει ότι στη φάση αυτή δεν μπορεί να επιλύσει το πρόβλημα και θα αφήσει τις πλευρές μόνες, εκφράζοντας την ετοιμότητα του να ανταποκριθεί, όταν τον χρειαστούν.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ