Φουκουσίμα: Μελέτες για τις επιπτώσεις της ακτινοβολίας στην πανίδα και τη χλωρίδα - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Φουκουσίμα: Μελέτες για τις επιπτώσεις της ακτινοβολίας στην πανίδα και τη χλωρίδα

Οι ιαπωνικές αρχές πραγματοποιούν μελέτες σε ζώα και φυτά γύρω από το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα για τις επιπτώσεις της ιονίζουσας ακτινοβολίας, ανακοίνωσε κυβερνητικός αξιωματούχος.

Οι επιστήμονες εξετάζουν δείγματα ζώων, αρουραίων και οστρακόδερμων, και φυτών, κόκκινων πεύκων, καθώς και άλλων ειδών της πανίδας και της χλωρίδας σε μια περιοχή ακτίνας 20 χιλιομέτρων γύρω από το πυρηνικό συγκρότημα, διευκρίνισε ο αξιωματούχος από το υπουργείο Περιβάλλοντος.

«Πρόκειται για μια μελέτη των επιπτώσεων της ισχυρής ραδιενέργειας στην περίμετρο αυτή στα χρωμοσώματα και στις αναπαραγωγικές λειτουργίες ζώων και φυτών», τόνισε ο ίδιος.

Το υπουργείο θα δημοσιοποιήσει το Μάρτιο τα πρώτα αποτελέσματα των ερευνών που διεξήγαγαν ειδικοί στην ιονίζουσα ακτινοβολία και το περιβάλλον από το Νοέμβριο, μετά το αίτημα της νομαρχίας της Φουκουσίμα.

Περίπου 100.000 άνθρωποι που ζούσαν μέσα στη ζώνη αυτή των 20 χιλιομέτρων από το πυρηνικό εργοστάσιο αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ