Μεξικό: 22 νεκροί από ενέργειες που αποδίδονται στα καρτέλ ναρκωτικών - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Μεξικό: 22 νεκροί από ενέργειες που αποδίδονται στα καρτέλ ναρκωτικών

Συνολικά είκοσι δύο άνθρωποι δολοφονήθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στο βόρειο Μεξικό, περιλαμβανομένων πέντε σε ένα παιδικό πάρτι γενεθλίων στην Τιχουάνα, στα σύνορα με τις Ηνωμένες Πολιτείες, ανακοίνωσαν χθες οι αρχές.

Τέσσερις κρατούμενοι βρέθηκαν νεκροί σε φυλακή στην Τσιουάουα. Στην ίδια πολιτεία, οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επιθέσεις που αποδόθηκαν στο οργανωμένο έγκλημα και πέντε σε ένοπλη επίθεση στην πόλη Τορεόν.

Στην Τιχουάνα τρεις ένοπλοι εισέβαλαν σε μια γιορτή και χώρισαν τους άνδρες από τις γυναίκες. Ανάγκασαν τις γυναίκες να ξαπλώσουν στο δάπεδο, ενώ οι άνδρες -τέσσερις ενήλικες και ένας ανήλικος 13 ετών- οδηγήθηκαν στην κουζίνα όπου εκτελέστηκαν, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ρικάρδο Γαρδούνο, διευθυντής της αστυνομίας στην πόλη.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από την έρευνα που διεξάγεται ένα από τα θύματα ήταν αδελφός πρώην αστυνομικού που συνελήφθη την 6η Ιανουαρίου και φέρεται να δούλευε για λογαριασμό του καρτέλ στη Σιναλόα, το οποίο δρα σε μεγάλο μέρος του βορειοδυτικού Μεξικού.

Πάνω από 50.000 άνθρωποι έχουν βρει το θάνατο στο Μεξικό από την έναρξη των επιχειρήσεων του στρατού εναντίον των καρτέλ των ναρκωτικών, που διέταξε ο πρόεδρος Φελίπε Καλδερόν αφού ανέλαβε την εξουσία τον Δεκέμβριο του 2006, σύμφωνα με εκτιμήσεις των ΜΜΕ.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ