Πορτογαλία: Πιθανό να χρειαστεί επιπλέον οικονομική βοήθεια - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Πορτογαλία: Πιθανό να χρειαστεί επιπλέον οικονομική βοήθεια

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχάνων της Πορτογαλίας σε συνέντευξή του η οποία δημοσιεύεται σήμερα σε πορτογαλική εφημερίδα, εκτιμά ότι η Πορτογαλία, η οποία λαμβάνει ήδη οικονομική βοήθεια, μπορεί ν΄αναγκαστεί να ζητήσει επιπλέον βοήθεια για να χρηματοδοτήσει την οικονομία της.

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι η χρηματοδότηση της οικονομίας. 'Η θα μειώσει η κυβέρνηση τις δαπάνες για να εξοικονομήσει τα χρήματα αυτά ή θα πρέπει να τα ζητήσει από το εξωτερικό», τονίζει ο Αντόνιο Σαραΐβα στην εφημερίδα Diario de Noticias.

Οι δηλώσεις αυτές γίνονται καθώς εκφράζονται φόβοι για την ικανότητα της Πορτογαλίας, η οποία πλήττεται από σοβαρή χρηματοπιστωτική κρίση, να αντιμετωπίσει την κατάσταση με το δάνειο των 78 δισ. ευρώ για τρία χρόνια που τής χορήγησαν τον Μάιο του 2011 η ΕΕ και το ΔΝΤ.

Ωστόσο, ο Σαραΐβα τόνισε ότι για να αποκαταστήσει την αξιοπιστία της η χώρα πρέπει να συνεχίσει την πολιτική λιτότητας.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ