Στην Βιέννη σήμερα η Μαρίν Λεπέν - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Στην Βιέννη σήμερα η Μαρίν Λεπέν

Η ηγέτιδα της γαλλικής άκρας δεξιάς Μαρίν Λεπέν, υποψήφια στις προεδρικές εκλογές του Μαΐου, θα μεταβεί σήμερα στη Βιένη για να συναντηθεί «με ηγέτες πατριωτικών κινημάτων της Ευρώπης», όπως ανακοίνωσε το κόμμα της, το Εθνικό Μέτωπο.

Αυτή η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί έπειτα από πρόσκληση του αυστριακού ακροδεξιού κόμματος της Ελευθερίας (FPOe) και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ελευθερία.

Αυτή η ένωση συσπειρώνει μέλη «από τις τάξεις των κινημάτων που μάχονται σήμερα για την εθνική κυριαρχία και τον πατριωτισμό» από χώρες όπως η Αυστρία, η Βρετανία, η Σουηδία και το Βέλγιο, αναφέρει το γραφείο της Λεπέν σε ανακοίνωσή του.

Την Λεπέν θα υποδεχθούν ένας από τους προέδρους της αυστριακής εθνοσυνέλευσης και η κοινοβουλευτική ομάδα του FPOe.

Η Μαρίν Λεπέν εμφανίζεται σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις να κερδίζει το 17% με 20% στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές, πίσω από τον σοσιαλιστή υποψήφιο Φρανσουά Ολάντ (30%) και τον απερχόμενο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί (23%).

Η Λεπέν, που διαδέχθηκε το 2011 τον πατέρα της Ζαν-Μαρί Λεπέν στην προεδρία του Εθνικού Μετώπου, θέλει να βάλει στην ημερήσια διάταξη της προεκλογικής της εκστρατείας τα διεθνή ζητήματα και γι' αυτό το λόγο επισκέφθηκε την Ιταλία τον Οκτώβριο και τις ΗΠΑ το Νοέμβριο.

Ο σύντροφός της Λουί Αλιό, αντιπρόεδρος του Εθνικού Μετώπου, επισκέφθηκε τον Δεκέμβριο το Ισραήλ με στόχο την «αποδαιμονοποίηση» του κόμματος.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ