Ιαπωνία: Ολοκληρώθηκε τεστ αντοχής σε αντιδραστήρες - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ιαπωνία: Ολοκληρώθηκε τεστ αντοχής σε αντιδραστήρες

Ομάδα 10 εμπειρογνωμόνων της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενεργείας ολοκλήρωσαν σήμερα τα τεστ αντοχής σε δυο αντιδραστήρες, η λειτουργία των οποίων είχε διακοπεί για τον τακτικό έλεγχο, σε πυρηνικό σταθμό της επαρχίας Φουκούι στην κεντρική Ιαπωνία.

Οι εμπειρογνώμονες, οι οποίοι έφθασαν στο Τόκιο τη Δευτέρα και είχαν συνομιλίες με κυβερνητικούς αξιωματούχους, επιθεώρησαν χθες και σήμερα τους αντιδραστήρες 3 και 4 στον πυρηνικό σταθμό Οϊ, τον οποίο διαχειρίζεται η εταιρεία Kansai Electric Power Co.

Η ομάδα των αμπειρογνωμόνων της ΙΑΕΑ θα ενημερώσει για τα αποτελέσματα των τεστ αντοχής εντός της ημέρας πριν αναχωρήσει από τη χώρα.

Τα τεστ αυτά πραγματοποιούνται για να διαπιστωθεί σε ποιο βαθμό οι αντιδραστήρες είναι ικανοί να αντέξουν σε φυσικές καταστροφές όπως οι σεισμοί και τα τσουνάμι.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ