Αξιωματούχος της Ερυθράς Ημισελήνου δολοφονήθηκε στη Συρία - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Αξιωματούχος της Ερυθράς Ημισελήνου δολοφονήθηκε στη Συρία

Ο επικεφαλής της Συριακής Αραβικής Ερυθράς Ημισελήνου στη βόρεια πόλη της Ιντλίμπ πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε χθες Τρίτη, ανακοίνωσε σήμερα η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ).

«Μόλις πριν από λίγα λεπτά μάθαμε για το θάνατο του κ. Αμπντουλραζάκ Ζμπέρο, επικεφαλής του τμήματος της Συριακής Αραβικής Ερυθράς Ημισελήνου στην Ιντλίμπ. Ο κ. Ζμπέρο κατευθυνόταν με το αυτοκίνητό του από τη Δαμασκό στην Ιντλίμπ όταν πυροβολήθηκε. Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η επίθεση είναι ακόμη ασαφείς», δήλωσε στο Ρόιτερς η Μπεατρίς Μέγκεβαντ Ρόγκο επικεφαλής των επιχειρήσεων της ΔΕΕΣ για την Εγγύς και τη Μέση Ανατολή. «Ανεξάρτητα από τις περιστάσεις, η ΔΕΕΣ το καταδικάζει αυτό σθεναρά», τόνισε.

«Η έλλειψη σεβασμού για τις ιατρικές υπηρεσίες εξακολουθεί να είναι ένα μεγάλο θέμα στη Συρία», πρόσθεσε.

Ο Ζμπέρο, σύρος υπήκοος, διετέλεσε πρώτος πρόεδρος της Επιτροπής της Ερυθράς Ημισελήνου της χώρας του, δήλωσε εκπρόσωπος της ΔΕΕΣ.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ