Βραζιλία: Πίσω στις ΗΠΑ το φορτίο με τα νοσοκομειακά απόβλητα - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Βραζιλία: Πίσω στις ΗΠΑ το φορτίο με τα νοσοκομειακά απόβλητα

Δύο κοντέινερ με 46 τόνους νοσοκομειακών αποβλήτων που είχαν εισαχθεί παράνομα τον Οκτώβριο στη Βραζιλία από τις ΗΠΑ εστάλησαν χθες Σάββατο πίσω στη χώρα απ' όπου προέρχονταν, όπως αναφέρει σε σημερινό της άρθρο η εφημερίδα Folha de Sao Paulo.

Τα απόβλητα (μάσκες, γάντια, σύριγγες, χειρουργικές ποδιές, καλύμματα έδρας κ.α.) είχαν κατασχεθεί από το τελωνείο στο λιμάνι Σουάπε, 80 χιλιόμερα από το Ρεσίφε, την πρωτεύουσα της πολιτείας Περναμπούκο.

Τα δύο κοντέινερ και το περιεχόμενό τους φορτώθηκαν στο λιβερικής σημαίας πλοίο Cap Irene το οποίο αναμένεται να φτάσει σε λιμάνι της Νότιας Καρολίνας στις αρχές Φεβρουαρίου, σύμφωνα με την Folha.

Τα υλικά είχαν εισαχθεί από την εταιρεία μεταποιήσεων Santa Cruz ως «ελαττωματικό βαμβακερό ύφασμα», το οποίο προοριζόταν για να χρησιμοποιηθεί για να ραφτεί το εσωτερικό τσεπών σε παντελόνια τζιν.

Λίγες ημέρες μετά την κατάσχεση του παράνομου φορτίου οι υγιειονομικές αρχές της Βραζιλίας έκλεισαν την εταιρεία αυτή.

Από τη μεριά του το προξενείο των ΗΠΑ στο Ρεσίφε επεσήμανε ότι η επιχείρηση που εξήγαγε το φορτίο των νοσοκομειακών αποβλήτων, η TexportInc, η οποία ανήκει σε έναν Βραζιλιάνο, ερευνάται από τις αρχές.

Το ινστιτούτο Περιβάλλοντος της Βραζιλίας (Ibama) έχει επιβάλει πρόστιμο που ισοδυναμεί με περισσότερα από 3 εκατομμύρια δολάρια σε μία εταιρεία υφασμάτων η οποία είχε επίσης εισάγει παρανόμως στη χώρα νοσοκομειακά απόβλητα από τις ΗΠΑ.

Η Ibama επέβαλε επίσης πρόστιμο ύψους ενός εκατομμυρίου δολαρίων στην εταιρεία Alianca Navegacao e Logistica Ltds η οποία μετέφερε μέσω θαλάσσης τα απόβλητα.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ