Βουλγαρία: Με λαμπρές τελετές η αλλαγή φρουράς στο προεδρικό αξίωμα της χώρας - Ο Γκ. Παρβάνοφ παρέδωσε στον Ρ. Πλέβνελιεφ - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Βουλγαρία: Με λαμπρές τελετές η αλλαγή φρουράς στο προεδρικό αξίωμα της χώρας - Ο Γκ. Παρβάνοφ παρέδωσε στον Ρ. Πλέβνελιεφ

Με λαμπρές τελετές έγινε σήμερα η παράδοση της Προεδρίας της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας, από τον απερχόμενο πρόεδρο Γκεόργι Παρβάνοφ στον διάδοχο του Ρόσεν Πλέβνελιεφ.

Στην ομιλία του στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή, ο απερχόμενος πρόεδρος Γκ. Παρβάνοφ επισήμανε την ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) και στο ΝΑΤΟ, ανάμεσα στα κύρια επιτεύγματα της Βουλγαρίας, στη διάρκεια των δύο προεδρικών θητειών του. "Πετύχαμε", είπε, "τις καλύτερες σχέσεις με τους γείτονες μας στην ιστορική περίοδο μετά την απελευθέρωση της Βουλγαρίας στα τέλη του 19ου αιώνα", ενώ μίλησε και για την ανάπτυξη των σχέσεων με Ρωσία και ΗΠΑ και την ουσιαστική βελτίωση του διεθνούς κύρους και της εικόνας της χώρας, κατά τα λόγια του.

Ο κ. Παρβάνοφ τόνισε ότι ο ρόλος και η ευθύνη του Προέδρου, είναι να συμβάλλει στην εμπέδωση του κλίματος αμοιβαίας κατανόησης και ειρηνικής συμβίωσης των διάφορων εθνοτήτων και θρησκευμάτων στη χώρα και να μεσολαβεί για την εδραίωση του δημοκρατικού διαλόγου, σαν κύριο μέσο επίλυσης των πολιτικών και άλλων διαφορών.

Από την πλευρά του, ο νεοεκλεγμένος πρόεδρος Ρόσεν Πλέβνελιεφ επανέλαβε την πρόθεση του να είναι "ο ρεαλιστής πρόεδρος της μοντέρνας Βουλγαρίας", και να εργάζεται για τη χάραξη της εθνικής στρατηγικής της χώρας, στα πλαίσια της "Ευρώπης του 2020".

Στην ομιλία του -παρουσία του υπουργικού συμβουλίου υπό τον πρωθυπουργό Μπόικο Μπορίσοφ, της προέδρου της Βουλής Τσέτσκα Τσάτσεβα, της πολιτικής, στρατιωτικής και θρησκευτικής ηγεσίας, του διπλωματικού σώματος αλλά και δεκάδων τολμηρών κατοίκων της Σόφιας που αψήφησαν το τσουχτερό κρύο και τη πυκνή χιονόπτωση για να παρακολουθήσουν από κοντά την τελετή παράδοσης-παραλαβής- ο κ. Πλέβνελιεφ επανέλαβε την πρόθεση του να διατηρεί τη συνέχεια και τη συνέπεια στο προεδρικό αξίωμα και να εργάζεται για τη σύσφιξη της εθνικής ομοψυχίας προς όφελος της σταθερής ανάπτυξης της Βουλγαρίας, της δυναμικότερης συμμετοχής της χώρας στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, της ευημερίας του βουλγαρικού λαού κ.α.

Η πρώτη επίσκεψη εργασίας του Ρόσεν Πλέβνελιεφ, ως προέδρου της Βουλγαρίας, θα είναι στις Βρυξέλλες όπως ανακοινώθηκε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ πρόεδρος Βουλγαρία προεδρική φρουρά
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ