Ελλάδα - Γερμανία: Συνεργασία σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΕΛΛΑΔΑ 

Ελλάδα - Γερμανία: Συνεργασία σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Ο συντονισμός της συνεργασίας μεταξύ της γερμανικής και της ελληνικής Τοπικής Αυτοδιοίκησης και η μεταφορά τεχνογνωσίας ήταν το αντικείμενο της συνάντησης, απόψε, του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη με τον υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της Γερμανίας Χανς-Γιοάχιμ Φούχτελ.

Η συνάντηση, η οποία διήρκεσε περίπου 90 λεπτά, αποτέλεσε συνέχεια αυτής του Νοεμβρίου στην Θεσσαλονίκη και βασικά θέματα στην ατζέντα ήταν η συνεννόηση για την παροχή τεχνικής υποστήριξης και την διασύνδεση ελληνικών Δήμων με την γερμανική Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ειδικό ενδιαφέρον υπάρχει για περιοχές οι οποίες αντιμετωπίζουν με αποτελεσματικότητα ζητήματα που αφορούν τις ελληνικές πόλεις, όπως η ανακύκλωση, η καθαριότητα, η προσέλκυση επενδύσεων και η επαγγελματική εκπαίδευση. «Ο κ. Φούχτελ είναι περισσότερο ο άνθρωπός μας στην Γερμανία και ο σύνδεσμός μας με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση και τους εκεί φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, παρά ο άνθρωπος της Γερμανίας στην Ελλάδα», σημείωσε χαρακτηριστικά συνεργάτης του κ. Μπουτάρη.

Σε αυτό το πλαίσιο, η ελληνική αντιπροσωπεία και ο κ. Φούχτελ θα συναντηθούν αύριο με την υφυπουργό Εξωτερικών Κορνέλια Πίπερ, ενώ το Σάββατο και την Κυριακή θα μεταβούν στο Αμβούργο και την Στουτγκάρδη για επαφές με τις τοπικές αρχές. Μαζί θα επισκεφθούν την Διεθνή Τουριστική Έκθεση που διοργανώνεται στην Στουτγκάρδη και το περίπτερο της ελληνικής συμμετοχής.

Επιπλέον αύριο ο κ. Μπουτάρης και οι Δήμαρχοι και Αντιδήμαρχοι που βρίσκονται μαζί του θα συναντηθούν με την Κοινοβουλευτική Ομάδα Ελληνογερμανικής Φιλίας και με εκπροσώπους της ελληνικής κοινότητας. Απόψε, μαζί με τον Γερμανό υφυπουργό, παρακολουθούν την πρεμιέρα της ελληνογερμανικής παραγωγής «Γεια σου Αϊντα», στην Όπερα Neukoellner του Βερολίνου.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ