Γαλλογερμανικό σχέδιο για σύσταση ταμείου ενίσχυσης κρατών μελών που εφαρμόζουν πολιτικές λιτότητας - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Γαλλογερμανικό σχέδιο για σύσταση ταμείου ενίσχυσης κρατών μελών που εφαρμόζουν πολιτικές λιτότητας

Γαλλογερμανικό σχέδιο έξι σημείων, το οποίο προβλέπει την δημιουργία Ταμείου για την Ανάπτυξη και την Ανταγωνιστικότητα των κρατών-μελών της Ευρωζώνης που εφαρμόζουν πολιτικές λιτότητας προκειμένου να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα χρέους, πρόκειται να σταλεί στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι, ενόψει της Συνόδου Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί στις 30 Ιανουαρίου, σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας "Suddeutsche Zeitung".

Η πρόταση της Γαλλίας και της Γερμανίας, σύμφωνα με το δημοσίευμα, αφορά μεταξύ άλλων την προώθηση κεφαλαίων από αναπτυξιακά προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δεν έχουν απορροφηθεί προς αυτές τις χώρες, την επανεκπαίδευση ανέργων, την μετακίνηση ανέργων που ζουν κοντά στα σύνορα στις γειτονικές χώρες και την διευκόλυνση της δανειοδότησης των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, οι οποίες σήμερα είναι αποκλεισμένες από τις τράπεζες.

Στο σχέδιο περιλαμβάνεται και ο φόρος στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές, τον οποίο προωθεί σθεναρά ο γάλλος Πρόεδρος Νικόλα Σαρκοζί και στηρίζει "προσωπικά" η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, καθώς δεν έχει επιτευχθεί κυβερνητική συμφωνία, λόγω της διαφωνίας των Φιλελευθέρων.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ