Πρόεδρος της Λιβερίας για δεύτερη φορά η Έλεν Τζόνσον Σιρλίφ - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Πρόεδρος της Λιβερίας για δεύτερη φορά η Έλεν Τζόνσον Σιρλίφ

Η Ελεν Τζόνσον Σέρλιφ, η πρώτη Αφρικανή που το 2005 εκλέχθηκε πρόεδρος και φέτος τιμήθηκε με το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης, ορκίστηκε σήμερα για μία δεύτερη θητεία έξι ετών στην προεδρία της Λιβερίας σε μία τελετή την οποία παρακολούθησαν πολλοί ξένοι ηγέτες, όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

«Εγώ, η Έλεν Τζόνσον Σέρλιφ, ορκίζομαι να προστατεύω και να υπερασπίζομαι το σύνταγμα και τους νόμους της Δημοκρατίας της Λιβερίας», δήλωσε η Τζόνσον Σέρλιφ ενώπιον του προέδρου του Ανώτατου Δικαστηρίου.

Η Τζόνσον Σέρλιφ ορκίστηκε επίσης να "εκπληρώσει πιστά, αμερόληπτα και με συνείδηση τα καθήκοντα της" ως επικεφαλής του κράτους.

Στην τελετή ορκωμοσίας ήταν παρόντες η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, ο πρόεδρος της Γουινέας Άλφα Κοντέ, ο πρόεδρος της Σιέρα Λεόνε Έρνεστ Κορόμα, ο πρόεδρος της Σενεγάλης Αμπντουλαγέ Ουάντε, αλλά και εκπρόσωποι από τη Γκάνα και τη Νιγηρία.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ-Γαλλ. Πρακτ.)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Λιβερία Έλεν Τζονσον Σιρλίφ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ