Τελειώνει ο χρόνος για την επίτευξη συμφωνίας για το PSI, προειδοποιεί το IIF - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 

Τελειώνει ο χρόνος για την επίτευξη συμφωνίας για το PSI, προειδοποιεί το IIF

Ο χρόνος για την επίτευξη συμφωνίας με τους ιδιώτες πιστωτές της Ελλάδας για την απομείωση της αξίας των ελληνικών ομολόγων αρχίζει να εξαντλείται, προειδοποίησε σήμερα από την Ουάσινγκτον το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο (IIF).

«Ο χρόνος αρχίζει να εξαντλείται για την επίτευξη συμφωνίας», σημειώνεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το IIF μετά τη συνάντηση που είχε στην Αθήνα ο πρόεδρός του, Τσαρλς Νταλάρα, με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Λουκά Παπαδήμο και τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο.

«Μια σειρά από θέματα έχουν συζητηθεί και ορισμένα σημεία-κλειδιά δεν έχουν ακόμη επιλυθεί», συνεχίζει το κείμενο, διευκρινίζοντας ότι οι συνομιλίες θα συνεχιστούν αύριο στην Αθήνα.

«Είναι απαραίτητο, προκειμένου να οριστικοποιηθεί η συμφωνία για το εθελοντικό PSI, να την στηρίξουν όλες οι επίσημες πλευρές τις επόμενες ημέρες», προστίθεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε εξ ονόματος του Τσαρλς Νταλάρα.

«Όπως υπογράμμισαν αυτήν την εβδομάδα η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στο Βερολίνο, είναι σημαντικό η Ελλάδα να καταλήξει σε συμφωνία με τον ιδιωτικό τομέα το συντομότερο δυνατόν», καταλήγει η ανακοίνωση.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ