Πακιστάν : Άγνωστοι ένοπλοι απήγαγαν βρετανό γιατρό του Ερυθρού Σταυρού - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Πακιστάν : Άγνωστοι ένοπλοι απήγαγαν βρετανό γιατρό του Ερυθρού Σταυρού

Ένοπλοι απήγαγαν έναν βρετανό γιατρό που εργάζεται για την Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου (ΔΕΕΣ) στην πόλη Κουέτα στο νοτιοδυτικό Πακιστάν, ανακοίνωσε η αστυνομία και ο διεθνής οργανισμός αρωγής.

Ουδεμία οργάνωση έχει αναλάβει την ευθύνη για την ενέργεια μέχρι στιγμής. Συμμορίες έχουν προχωρήσει σε αρκετές απαγωγές ξένων εργαζόμενων σε οργανώσεις βοήθειας ελπίζοντας ότι θα εξασφαλίσουν μεγάλα ποσά για λύτρα.

«Ο επικεφαλής του προγράμματος υγείας Χαλίλ Ρασίντ Ντέιλ, βρετανός υπήκοος, βρισκόταν καθ' οδόν προς την εργασία με του με ένα όχημα που έφερε ευδιάκριτα τα διακριτικά της ΔΕΕΣ όταν απήχθη, περίπου 200 μέτρα από ένα γραφείο της ΔΕΕΣ», ανέφερε η Επιτροπή σε ανακοίνωσή της.

«Η ΔΕΕΣ αυτή τη στιγμή δεν διαθέτει καμιά ένδειξη για τις ταυτότητες ή τα κίνητρα των απαγωγέων. . . παρά το συμβάν, η ΔΕΕΣ θα συνεχίσει το ανθρωπιστικό της έργο στο Πακιστάν».

Η Κουέτα είναι η πρωτεύουσα της μεγαλύτερης επαρχίας του Πακιστάν, της Μπαλουτσιστάν, που είναι η φτωχότερη στη χώρα παρότι διαθέτει μεγάλο ορυκτό πλούτο, και σε αυτή δρουν Βαλούχοι αντάρτες που διεκδικούν εδώ και δεκαετίες περισσότερη αυτονομία και μεγαλύτερο μερίδιο από τα έσοδα της εκμετάλλευσης των φυσικών πόρων της περιοχής.

Μαχητές που πρόσκεινται στους Ταλιμπάν είναι επίσης ενεργοί στην περιοχή, η οποία γειτνιάζει με το Αφγανιστάν και με το Ιράν.

Τέσσερις εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας, περιλαμβανομένων δύο ιατρών, απήχθησαν από ενόπλους την περασμένη εβδομάδα στην περιοχή Πισίν του Μπαλουτσιστάν, κοντά στην Κουέτα, προτού απελευθερωθούν έπειτα από μάχη ανάμεσα σε αστυνομικούς και τους απαγωγείς τους.

Το Κίνημα των Πακιστανών Ταλιμπάν (TTP) ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ότι εκτέλεσε 15 μέλη του παραστρατιωτικού σώματος της Συνοριοφρουράς που μέλη του είχαν απαγάγει τον περασμένο μήνα σε μια ενέργεια αντεκδίκησης για τις επιχειρήσεις των ένοπλων δυνάμεων εναντίον του.

Αξιωματούχοι επιβεβαίωσε ότι 15 σοροί με εμφανή σημάδια βασανισμών και τραύματα από σφαίρες, βρέθηκαν στην βορειοδυτική περιφέρεια Χάνγκου, κοντά στα πορώδη σύνορα με το Αφγανιστάν.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ