Κίνα: Έρευνα σε εργοστάσιο που ενδέχεται να έχει πουλήσει τόνους νοθευμένου μαγειρικού λαδιού - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Κίνα: Έρευνα σε εργοστάσιο που ενδέχεται να έχει πουλήσει τόνους νοθευμένου μαγειρικού λαδιού

Έρευνα διεξάγεται σε ένα εργοστάσιο της νότιας Κίνας για να διαπιστωθεί αν όντως πούλησε τόνους νοθευμένου μαγειρικού λαδιού πιθανόν σε παρασκευαστές των πολύ δημοφιλών στιγμιαίων νουντλς. Πρόκειται για ένα ακόμη διατροφικό σκάνδαλο που πλήττει τη χώρα.

Τα στελέχη του εργοστασίου Γιονγκ Λονγκ στη νότια βιομηχανική πόλη Ντονγκουάν, δεν βρίσκονταν εκεί χθες Τετάρτη κατά την επίσκεψη αξιωματούχων της κυβερνητικής ρυθμιστικής αρχής, δήλωσε εκπρόσωπος της τοπικής κυβέρνησης.

Οι αρχές ερευνούν δημοσιεύματα του Τύπου σύμφωνα με τα οποία το εργοστάσιο είχε αναμείξει βαμβακέλαιο και σογιέλαιο με ενισχυτικά γεύσης, τα οποία διέθετε στην αγορά ως φυστικέλαιο, σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης της Ζονγκτάνγκ, μιας πόλης στην Ντονγκουάν.

Το εργοστάσιο Γιονγκ Λονγκ παράγει περίπου τέσσερις τόνους μαγειρικού λαδιού καθημερινά και προμηθεύει τις πόλεις Ντονγκουάν, Φοσάν, Γκουανγκτσού και Σεντζέν στο Δέλτα του Ποταμού των Μαργαριταριών--μιας βιομηχανικής περιοχής στα σύνορα με το Χονγκ Κονγκ-- γράφει σήμερα η Southern Metropolis Daily επικαλούμενη έγγραφα που βρέθηκαν στο εργοστάσιο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το εργοστάσιο πούλαγε σε κινεζικές εταιρίες τροφίμων όπως η Master Kong, από τις μεγαλύτερες της βιομηχανίας των στιγμιαίων νουντλς. Η ίδια πηγή ανέφερε ότι το νοθευμένο λάδι μπορεί να προκαλέσει βλάβη στα ανθρώπινα αναπαραγωγικά κύτταρα.

Τα διατροφικά σκάνδαλα στην Κίνα είναι πολύ συνηθισμένα. Τα τελευταία χρόνια έχουν σημειωθεί πολλά που να αφορούν την ασφάλεια του μαγειρικού λαδιού.

Η αστυνομία συνέλαβε 52 υπόπτους στο τέλος του περασμένου χρόνου στη νότια επαρχία Ζιανγκσί γιατί είχαν διαθέσει στην αγορά περισσότερους από 2.000 τόνους μαγειρικού λαδιού που είχαν αποσπάσει από τους υπονόμους εστιατορίων.

Από τον Ιούλιο του 2011, τα κινεζικά δικαστήρια έχουν καταδικάσει τουλάχιστον 12 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και κάποιον στον οποίο επιβλήθηκε η εσχάτη των ποινών με αναστολή επειδή εμπλέκονταν στην παραγωγή και πώληση χοιρινού μολυσμένου με τοξικά χημικά.

Το 2008, τουλάχιστον έξι παιδιά πέθαναν και σχεδόν 300.000 αρρώστησαν από την κατανάλωση γάλακτος μολυσμένου με μελαμίνη, μιας βιομηχανικής ουσίας η οποία χρησιμεύει ως βάση στην παραγωγή συνθετικών προϊόντων και η οποία όταν προστίθεται στο γάλα δίνει παραπλανητικά υψηλά αποτελέσματα σε περιεκτικότητα πρωτεϊνης.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ