Ο Λευκός Οίκος δίνει χρόνο στο Κογκρέσο για την αύξηση του ορίου του δημόσιου χρέους των ΗΠΑ - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ο Λευκός Οίκος δίνει χρόνο στο Κογκρέσο για την αύξηση του ορίου του δημόσιου χρέους των ΗΠΑ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα προτίθεται να δώσει «επιπλέον» χρόνο (συγκριτικά με το 15ήμερο που προβλέπει ο νόμος) στο Κογκρέσο, προκειμένου τα μέλη του να αυξήσουν το ανώτατο όριο του δημόσιου χρέους, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος Τζος Ερνεστ, από τη Χαβάη, όπου ο πρόεδρος Ομπάμα περνά τις διακοπές του τέλους του έτους.

Ο εκπρόσωπος διασαφήνισε ότι το σχετικό αίτημα θα υποβληθεί «όταν θα έχουν ολοκληρωθεί» οι διακοπές για το Νέο Ετος των βουλευτών και των γερουσιαστών, «ώστε να μπορέσουν να το μελετήσουν, καλύτερα, και να καθορίσουν πότε ακριβώς θα γίνει η σχετική ψηφοφορία».

Νωρίτερα στην Ουάσινγκτον εκτιμάτο ότι κατ' επιταγήν του νόμου, μετά παρέλευση 15ημέρου, το ανώτατο όριο του δημοσίου χρέους θα αυξανόταν αυτόματα την 14η Ιανουαρίου, κατά 1,2 τρισ. δολάρια, όπως πάλι ορίζει η νομοθεσία περί κρατικού προϋπολογισμού.

Αναμένεται μέσα στα πρώτα κιόλας 24ωρα του Νέου Ετους (λόγω των υποχρεωτικών μαζικών καταβολών από το δημόσιο κοντά στην πρωτοχρονιά) το συνολικό δημόσιο χρέος των Ην. Πολιτειών να φθάσει στα 15,19 τρισ.δολάρια, όπως εκτιμά το υπουργείο των Οικονομικών στην Ουάσινγκτον.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ