Σταθερό διατηρεί το outlook της Ρουμανίας ο οίκος Moody's - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 

Σταθερό διατηρεί το outlook της Ρουμανίας ο οίκος Moody's

Σταθερό διατηρεί το outlook της Ρουμανίας ο διεθνής οίκος αξιολογήσεων Moody's, προειδοποιώντας, ωστόσο, ότι η κρίση στην ευρωζώνη ενδέχεται να επηρεάσει τη χώρα μέσω του εξαγωγικού και του τραπεζικού τομέα.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο διεθνής οίκος, περίπου το 70% των ρουμανικών εξαγωγών είναι προς ευρωπαϊκές χώρες, γεγονός που καθιστά την οικονομία της βαλκανικής αυτής χώρας ευάλωτη σε μια πτωτική τροχιά της Ευρώπης.

Επίσης, ο οίκος Moody's επισημαίνει και το γεγονός ότι το 80% του ρουμανικού τραπεζικού τομέα ανήκει σε ευρωπαϊκά κεφάλαια.

Το σταθερό outlook αντανακλά τις μεσοπρόθεσμες προοπτικές οικονομικές ανάπτυξης, τις πρόσφατες δομικές μεταρρυθμίσεις και την πολύπλευρη εξωτερική στήριξη.

Οι αξιωματούχοι της Moody's εκτιμούν ότι μια θετική αναθεώρηση των εκτιμήσεων για τη Ρουμανία μπορεί να καταστεί εφικτή, μόνο εάν υπάρχουν αποδείξεις ότι η δημοσιονομική σύνεση που καταγράφηκε κατά την περσινή χρονιά μπορεί να διατηρηθεί τουλάχιστον μεσοπρόθεσμα.

Επίσης, αν η μεσοπρόθεσμη οικονομική ανάπτυξη είναι πάνω από τα επίπεδα της προηγούμενης διετίας και αν υλοποιηθούν τα έργα, που στόχο έχουν τη βελτίωση της απορροφητικότητας των δομικών κοινοτικών κονδυλίων, αναφέρει σχετική ανακοίνωση του ρουμανικού υπουργείου Οικονομικών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ