Σερβία: «Το βασικό ζήτημα είναι η οικονομία» τονίζει ο πρόεδρος της χώρας - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Σερβία: «Το βασικό ζήτημα είναι η οικονομία» τονίζει ο πρόεδρος της χώρας

Το βασικό ζήτημα της Σερβίας, σήμερα, είναι η οικονομία, τόνισε ο πρόεδρος της βαλκανικής αυτής χώρας Μπόρις Τάντιτς, τονίζοντας, παράλληλα, την ανάγκη να αποφευχθεί κάθε ενέργεια που θα προκαλούσε πολιτική ή άλλου είδους αστάθεια στη χώρα.

«Ακόμη και το ζήτημα του Κοσόβου δεν θα είναι δυνατό να επιλυθεί, εάν η χώρα είναι οικονομικά αδύναμη» υπογράμμισε ο κ. Τάντιτς, σε συνάντηση κορυφαίων στελεχών του Δημοκρατικού Κόμματος, του οποίου ηγείται.

«Το ζήτημα της οικονομίας είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα, όχι το Κόσοβο. Το ζήτημα του Κοσόβου θα επιλυθεί με την επίλυση του ζητήματος της οικονομίας» είπε χαρακτηριστικά ο Σέρβος πρόεδρος.

«Είναι αδύνατο να φανταστεί κάποιος μια επιτυχημένη Σερβία χωρίς την ένταξή της στην ΕΕ, γι' αυτό και ο στόχος αυτός παραμένει ο κυρίαρχος στρατηγικός στόχος της χώρας» υπογράμμισε ο κ. Τάντιτς.

«Η Σερβία θα πρέπει να αποφύγει κάθε ενέργεια που θα την 'τραβούσε' πίσω, θα την καθιστούσε πολιτικά ασταθή ή θα προκαλούσε ταραχή» πρόσθεσε.

«Το γεγονός ότι η ΕΕ αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, δεν σημαίνει ότι το μέλλον της Σερβίας είναι κάπου αλλού, εκτός αυτής. Δεν σημαίνει, επίσης, ότι η Σερβία δεν χρειάζεται να συνεργάζεται με άλλες οικονομίες και χώρες εκτός ΕΕ» κατέληξε ο Σέρβος πρόεδρος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ