Κέρδη 3,9% σημείωσε ο χρυσός την περασμένη εβδομάδα, έπειτα από δύο διαδοχικές πτωτικές εβδομάδες. Μικρά κέρδη κατέγραψε ο χρυσός και την Παρασκευή στη Νέα Υόρκη καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε κατοχύρωση κερδών που σημειώθηκαν στις πρωινές συναλλαγές έπειτα από την ανακοίνωση των στοιχείων για την ανεργία στις ΗΠΑ.
Ειδικότερα, το συμβόλαιο Φεβρουαρίου έκλεισε με άνοδο 0,7% ή 11,5 δολ., στα 1.751,3 δολ. η ουγγιά έχοντας φτάσει νωρίτερα έως τα 1.767,1 δολ.
«Οι traders χρυσού και οι επενδυτές είναι περισσότερο αισιόδοξοι για την ανάκαμψη κοιτώντας τα στοιχεία για την ανεργία και τις εξελίξεις στην Ευρώπη και ειδικά τις πληθωριστικές πλευρές τους,» σχολιάζει ο George Gero της RBC Capital Markets.
Ο χαλκός Μαρτίου σημείωσε άνοδο 1,4%, ή 5 σεντς, στα 3,58 δολ. η λίβρα κλείνοντας την εβδομάδα με συνολικά κέρδη 9,5%.
Αντίθετα το ασήμι Μαρτίου υποχώρησε 7 σεντς στα 32,69 δολ. η ουγγιά έχοντας συνολικά στην εβδομάδα κέρδη 5,4%.
Η πλατίνα Ιανουαρίου υποχώρησε 8,7 δολ. στα 1.548,5 δολ. η ουγγιά ενώ το παλλάδιο Μαρτίου ενισχύθηκε 15,65 δολ. κλείνοντας στα 645,85 δολ. η ουγγιά. Σε επίπεδο εβδομάδας η πλατίνα σημείωσε άνοδο 1% και το παλλάδιο 13%.
Πηγή: capital.gr