Ρωσία: Συμπόσιο με θέμα τις εξαγωγές ελληνικών τροφίμων και ποτών στη Ρωσία - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ρωσία: Συμπόσιο με θέμα τις εξαγωγές ελληνικών τροφίμων και ποτών στη Ρωσία

Η κρίση γεννά νέες δυνατότητες για συνεργασίες εταιρειών από την Ελλάδα και τη Ρωσία, σημειώνει το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ΙΤΑΡ-ΤΑΣΣ, επικαλούμενο δηλώσεις του Χρήστου Δήμα, προέδρου του Ελληνορωσικού Επιμελητηρίου, το οποίο οργανώνει στις 12 Δεκεμβρίου στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου συμπόσιο με θέμα τις εξαγωγές ελληνικών τροφίμων και ποτών στη Ρωσία.

"Μία από τις θετικές πλευρές της κρίσης στην Ελλάδα είναι το γεγονός ότι τα ελληνικά προϊόντα με τη σταθερή ποιότητά τους καθίστανται πιο προσιτά σε τιμή και γίνονται πιο ανταγωνιστικά στη ρωσική αγορά", σημειώνει ο κ. Δήμας, ο οποίος αναφέρεται εκτενώς στο συνέδριο, που διοργανώνεται υπό την αιγίδα των υπουργείων Εξωτερικών, Ανάπτυξης, Αγροτικής Ανάπτυξης και της Ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα και σε συνεργασία με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Μόσχας, ο γενικός διευθυντής του οποίου, Γιούρι Αζάροφ, θα κηρύξει επίσης την έναρξη του συμποσίου.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο προγραμματίζεται η συμμετοχή στελεχών προμηθειών κορυφαίων αλυσίδων σουπερμάρκετ της Ρωσίας, χονδρεμπόρων και ειδικών του λιανικού εμπορίου και θα συζητηθούν θέματα σχετικά με τις δυσκολίες των μεταφορών και της τελωνειακής διεκπεραίωσης, της ασφάλειας και πιστοποίησης των προϊόντων, αλλά θα γίνουν και συγκρίσεις με τα προϊόντα και τις εμπειρίες άλλων ανταγωνιστικών χωρών, όπως η Ιταλία και η Ισπανία.

"Το συμπόσιό μας αυτό είναι ένα παράδειγμα του πώς θέλει το ανανεωμένο Επιμελητήριό μας να δράσει για την υποστήριξη των ελληνορωσικών σχέσεων, αλλά και η αρχή για τη διοργάνωση παρόμοιων και ποικίλων εκδηλώσεων ανταλλαγής ενημέρωσης και τεχνογνωσίας, μία από τις οποίες θα αφορά τις επενδύσεις στην Ελλάδα, που γίνονται όλο και πιο ελκυστικές", είπε ο κ. Δήμας αναφερόμενος στη σχετική συμφωνία με τον αντιπρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Ρωσίας Γκεόργκι Πετρόφ, με τον οποίον συναντήθηκαν πρόσφατα στη Μόσχα.

Το Ελληνορωσικό Επιμελητήριο ενδυναμώνει πλέον την παρουσία του και στη ρωσική πρωτεύουσα, όπου διαθέτει μόνιμη εκπροσώπηση και φιλοδοξεί να γίνει, κατά τον πρόεδρό του, "ο πρώτος επαγγελματικός σύμβουλος για τις ελληνικές εταιρείες στη ρωσική αγορά και τις ρωσικές στην ελληνική", γι' αυτό και έχει ξεκινήσει μαζική καμπάνια εγγραφής νέων μελών, ο αριθμός των οποίων αυξάνεται εντυπωσιακά.

Στις στοχεύσεις του Επιμελητηρίου είναι ο καλύτερος δυνατός συντονισμός και η παροχή αλληλοενημέρωσης σε συνεργασία με τα περιφερειακά Επιμελητήρια της Ελλάδας, με τα οποία προγραμματίζονται κοινές δραστηριότητες, αλλά και η διευκόλυνση των ελληνικών εταιρειών να βρουν συνεργάτες όχι μόνο στις ανεπτυγμένες αγορές της Μόσχας και της Αγίας Πετρούπολης, αλλά και στη ρωσική Περιφέρεια.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ