ΠΓΔΜ: Δηλώσεις Γκ. Ιβάνοφ για την επικείμενη απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

ΠΓΔΜ: Δηλώσεις Γκ. Ιβάνοφ για την επικείμενη απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης

Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ, κληθείς να σχολιάσει πληροφορίες κυριακάτικης εφημερίδας της Αθήνας σχετικά με την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, για την προσφυγή της ΠΓΔΜ κατά της Ελλάδας για παραβίαση του άρθρου 11 της Ενδιάμεσης Συμφωνίας (από το 1995), ανέφερε ότι επί της αρχής δεν θα πρέπει να γίνονται σχόλια ως την κοινοποίηση της ετυμηγορίας (σ.σ αναμένεται να γνωστοποιηθεί στις 5 Δεκεμβρίου)

"Όλα τα μέχρι στιγμής σχόλια, τα οποία εμφανίστηκαν στα ελληνικά ΜΜΕ, μπορούμε να τα θεωρούμε εικασίες και τρόπο άσκησης πιέσεων. Εμείς αναμένουμε να κοινοποιηθεί η ετυμηγορία. Όποια και να είναι η ετυμηγορία, εμείς, ως κράτος, θα τη σεβαστούμε", συμπλήρωσε ο κ. Ιβάνοφ.

Ο σεβασμός του άρθρου 11 της Ενδιάμεσης Συμφωνίας θεωρείται από τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ ως τρόπος απεμπλοκής της διαδικασίας ευρωπαϊκής ενσωμάτωσης της ΠΓΔΜ.

"Δια του άρθρου αυτού, η Ελλάδα δεσμεύεται να μην παρεμποδίζει τη διαδικασία ένταξής μας, εάν υποβάλλουμε αίτηση υπό το προσωρινό μας όνομα στον ΟΗΕ", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ιβάνοφ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ