Η οικονομική κρίση είναι η μεγαλύτερη απειλή, αποκαλύπτει Πανευρωπαϊκή δημοσκόπηση - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Η οικονομική κρίση είναι η μεγαλύτερη απειλή, αποκαλύπτει Πανευρωπαϊκή δημοσκόπηση

Οι Ευρωπαίοι πιστεύουν ότι η οικονομική κρίση συνιστά μεγαλύτερη απειλή για την ασφάλειά τους απ' ό,τι η τρομοκρατία ή το οργανωμένο έγκλημα, όπως αποκαλύπτει μια πανευρωπαϊκή δημοσκόπηση που διενεργήθηκε το καλοκαίρι αλλά δόθηκε χθες στη δημοσιότητα.

Στην ερώτηση ποια θεωρούν ότι είναι η μεγαλύτερη απειλή για την ασφάλεια των Ευρωπαίων πολιτών, το 34% όσων συμμετείχαν στην έρευνα είπαν ότι είναι η οικονομική κρίση. Ένας στους τρεις (33%) φοβάται περισσότερο την τρομοκρατία και περίπου ένας στους πέντε (21%) το οργανωμένο έγκλημα.

Δεν αποτελεί έκπληξη ότι οι πολίτες των χωρών που βάλλονται περισσότερο από την κρίση χρέους στην ευρωζώνη πιστεύουν ότι απειλούνται από την κρίση: το 61% των Ιρλανδών, το 57% των Ισπανών, το 56% των Ελλήνων, το 44% των Ιταλών και το 41% των Πορτογάλων θεωρούν ότι η μεγαλύτερη απειλή για την ασφάλειά τους είναι η οικονομική κρίση. Αντιθέτως, μόνο το 15% των Γάλλων και το 28% των Γερμανών αισθάνονται μια τέτοια απειλή.

Στις σοβαρές απειλές οι Ευρωπαίοι κατατάσσουν επίσης τη φτώχεια (18%) και τη λαθρομετανάστευση (16%).

Η έρευνα διενεργήθηκε στο διάστημα 4-19 Ιουνίου σε δείγμα 26.840 πολιτών της ΕΕ ηλικίας άνω των 15 ετών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ