Κόρινθος: Από 3 - 10 Δεκεμβρίου, το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 

Κόρινθος: Από 3 - 10 Δεκεμβρίου, το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου

Μετά από τρία χρόνια διακοπής πραγματοποιείται από 3 ως 10 Δεκεμβρίου το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου στην Κόρινθο που οργανώνεται από την μη κερδοσκοπική εταιρεία πολιτισμού CINEART και στηρίζεται από το δήμο Κορινθίων.

Σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Πέτρα Τερζή, από την οργανωτική επιτροπή τόνισε ότι πρόκειται για ένα διαγωνιστικό φεστιβάλ κινηματογράφου με ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους που θα φιλοξενηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου.

Πρόκειται για διεθνή διοργάνωση με συμμετοχές από 50 χώρες, μεταξύ των οποίων, ταινίες από την Γερμανία, την Κύπρο, την Τουρκία και την Ινδία και φιλοδοξεί επάξια να μετεξελιχθεί σε διεθνές φεστιβάλ Νοτίου Ελλάδας, αφού εκτός των άλλων περιλαμβάνει και δύο παγκόσμιες πρεμιέρες με ταινίες μεγάλου μήκους. Η πρώτη είναι γερμανική ταινία του Όλιβερ Κιρ με ηθοποιούς που είχαν πρωταγωνιστήσει στο BRAVE HEART του Μελ Γκίμπσον. Η δεύτερη είναι η ταινία του Θεσσαλονικιού σκηνοθέτη Ζάχου Σαμολαδά από την τελευταία τριλογία του ''Σκοτεινός Θρύλος''.

Η Πέτρα Τερζή σημείωσε ότι ''στο διαγωνιστικό μέρος με βραβείο τον χρυσό Πήγασο συμμετέχουν 9 ταινίες μεγάλου μήκους πρώτης προβολής και πρόσφατης παραγωγής. Θα προβληθούν 40 ταινίες μεγάλου και μικρού μήκους εκ των οποίων οι 15 είναι ελληνικές και θα παραβρεθούν αρκετοί σκηνοθέτες από Αμερική, Αυστρία, Πολωνία, Κύπρο, Γερμανία, Ινδία και το Ιράν''.

Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί έκθεση με τις αφίσες που συμμετείχαν στο διαγωνισμό για την ''Αφίσα του Φεστιβάλ'', σε χώρο του δημοτικού θεάτρου Κορίνθου και θα προβληθούν τέσσερα ενδιαφέροντα ντοκιμαντέρ.

Το φεστιβάλ στηρίζεται από το δήμο Κορινθίων και θα ισχύσει γενικό εισιτήριο στην τιμή των 20 ευρώ και ημερήσιο στα 7 ευρώ, ενώ για τους ανέργους η είσοδος είναι ελεύθερη με την επίδειξη μόνο της κάρτας ανεργίας.

Οι προβολές θα ξεκινούν στις 6.00 το απόγευμα και θα ολοκληρώνονται τα μεσάνυχτα, με δύο ταινίες μεγάλου μήκους και θα προηγούνται ντοκιμαντέρ και ταινίες μικρού μήκους, ενώ την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου θα υπάρχει πρωινό παιδικό πρόγραμμα με ελεύθερη είσοδο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ