Κύπρος: Η Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού, το σημαντικότερο εργαλείο για την υπεράσπισή τους - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Κύπρος: Η Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού, το σημαντικότερο εργαλείο για την υπεράσπισή τους

Η Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού αποτελεί το σημαντικότερο εργαλείο για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων όλων των παιδιών, τόνισε η Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού Λήδα Κουρσουμπά.

Σε μήνυμά της, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Δικαιωμάτων του Παιδιού, στις 20 Νοεμβρίου, η κα Κουρσουμπά αναφέρει ότι τη μέρα αυτή τιμούμε την 22η επέτειο από την υιοθέτηση της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα του Παιδιού, Σύμβαση η οποία, ανατρέποντας την παραδοσιακή αντίληψη, που προσεγγίζει το παιδί αποκλειστικά και μόνο ως ένα μη ολοκληρωμένο ενήλικα, θεμελιώνει μια νέα θεώρηση της παιδικής ηλικίας.

Εξήγησε ότι αυτή η νέα θεώρηση αναγνωρίζει και κατοχυρώνει το παιδί ως φορέα δικαιωμάτων και διαπραγματεύεται την παιδικότητα ως μια ιδιαίτερη και σημαίνουσας αξίας περίοδο της ζωής του ανθρώπου, όχι απλά ως ένα στάδιο προπαρασκευής για την ενήλικη ζωή.

Η κ. Κουρσουμπά ανέφερε ότι το κράτος έχει ευθύνη και νομική υποχρέωση να διαμορφώσει και να εφαρμόσει προτάσεις, προγράμματα και δράσεις που να προωθούν μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς, ανοιχτή στη διαφορετικότητα και με έφεση στην κοινωνική αλληλεγγύη.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ