Ιταλία: Έρευνα για απάτη σε βάρος καθηγητή, πρώην διαχειριστή αμοιβαίου κεφαλαίου - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ιταλία: Έρευνα για απάτη σε βάρος καθηγητή, πρώην διαχειριστή αμοιβαίου κεφαλαίου

Δυνάμεις της αστυνομίας έκαναν σήμερα έφοδο σε δύο ιδιοκτησίες επιδιώκοντας να συγκεντρώσουν αποδεικτικά στοιχεία για τον πρώην διαχειριστή αμοιβαίου κεφαλαίου αντιστάθμισης παντός κινδύνου (DD Growth Premium) του Αλμπέρτο Μικαλίτσι, ερευνητή του πανεπιστημίου του Μιλάνου Μποκόνι.

Όπως ανακοίνωσε η εισαγγελία του Μιλάνου, που ενέκρινε την αστυνομική επιχείρηση έπειτα από αίτημα των βρετανικών διωκτικών αρχών, "από το Γραφείο και την κατοικία του Μικαλίτσι κατασχέθηκαν σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικών υπολογιστών, αλλά και πολλά έγγραφα στοιχεία".

"Μέρος του υλικού έχει πολύ μεγάλη σημασία", δήλωσε στα ΜΜΕ στέλεχος της αστυνομίας σε συνέντευξη Τύπου μαζί με την εισαγγελέα Τιτσιάνα Σισιλιάνο.

Ο Μικαλίτσι ως τώρα δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο.

Το αμοιβαίο κεφάλαιο διέκοψε τις επενδύσεις του την άνοιξη του 2009.

Την εποχή εκείνη κατέγραφε ζημιές πολλών εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ εξαιτίας της διεθνούς οικονομικής κρίσης. Στην κατοχή του είχε ομόλογα συνολικής αξίας μισού δισεκατομμυρίου δολαρίων, η μεταπώληση των οποίων ήταν εντούτοις παντελώς ανέφικτη.

Σύμφωνα με την έρευνα του Ρόιτερς, μέρος των εν λόγω ομολόγων είχε εκδώσει φιλανθρωπικό ίδρυμα, εδρεύον στην Ισπανία, ο υπεύθυνος του οποίου αντιμετώπισε την κατηγορία της "απάτης".

Εξάλλου προκύπτει ότι ενώπιον της ιρλανδικής δικαιοσύνης κατατέθηκε ότι "ο Μικαλίτσι παρείχε πλαστή εικόνα στους επενδυτές του, έχοντας δημιουργήσει ένα "απατηλό επενδυτικό σχήμα".

Κατατέθηκε επίσης ότι ο Μικαλίτσι προσπάθησε να πείσει έναν επενδυτή να αναπληρώσει και τουλάχιστον ένα πρόσθετο εταιρικό μερίδιο.

Τέλος, εκπρόσωπος του πανεπιστημίου Μποκόνι ανέφερε ότι ο Μικαλίτσι συναίνεσε να αναστείλει την πανεπιστημιακή ιδιότητά του όσο διαρκεί η έρευνα.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ