Πρωτοβουλία της περιφέρειας για στήριξη της πτηνοτροφίας και της κονικλοτροφίας στην Κρήτη - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΕΛΛΑΔΑ 

Πρωτοβουλία της περιφέρειας για στήριξη της πτηνοτροφίας και της κονικλοτροφίας στην Κρήτη

Μια σειρά νέων βάσεων για την ανάπτυξη της πτηνοτροφίας και της κονικλοτροφίας στην Κρήτη τέθηκαν στη σημερινή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην περιφέρεια Κρήτης υπό τον περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, την αρμόδια αντιπεριφερειάρχη, Θεανώ Βρέντζου- Σκορδαλάκη και τη συμμετοχή πτηνοτρόφων και κονικλοτρόφων από το νησί καθώς και υπηρεσιακών στελεχών.

Η πρόταση της Περιφέρειας η οποία βρήκε θετική ανταπόκριση, είναι η δημιουργία δυο ομάδων παραγωγών (πτηνοτρόφων και κονικλοτρόφων), με στόχο να γίνουν οι παραγωγοί περισσότερο ανταγωνιστικοί, ώστε να μεγαλώσει το μερίδιο τους στην αγορά. Η πρόταση αυτή προβλέπεται στο πλαίσιο του Στρατηγικού Σχεδίου της Περιφέρειας για την ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα και αποτελεί ουσιαστικά το μοντέλο που προτείνεται για την οργάνωση της παραγωγής σε επίπεδο Κρήτης.

Ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης τόνισε ότι, το δυνατό μας πλεονέκτημα είναι το όνομα "Κρήτη" (brand name), μέσα από το οποίο, όπως σημείωσε, ο καταναλωτής θα αναγνωρίζει το ποιοτικό κρητικό προϊόν που θα αγοράζει, ενώ και ο παραγωγός θα μένει ικανοποιημένος σε οικονομικό επίπεδο.

Επίσης, απευθυνόμενος στους παραγωγούς, ο περιφερειάρχης ζήτησε να υπάρχει αμφίδρομη συνεργασία σε όλα τα επίπεδα για την επίτευξη των στόχων που τέθηκαν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε η αντιπεριφερειάρχης, στην Κρήτη καταναλώνονται ετησίως 6 εκατ. κοτόπουλα, γεγονός που καταδεικνύει τη δυναμικότητα του κλάδου και τα περαιτέρω περιθώρια ανάπτυξης του. Όσον αφορά στην κατανάλωση κουνελιών, υπολογίζεται ότι στην Κρήτη καταναλώνεται σε ετήσια βάση η μεγαλύτερη ποσότητα ανά κάτοικο σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τόσο οι πτηνοτρόφοι αλλά και οι κονικλοτρόφοι αφού εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την πρωτοβουλία της Περιφέρειας, συναποφάσισαν να συστήσουν δύο συντονιστικές επιτροπές προκειμένου να προχωρήσει η πρόταση για τη δημιουργία των ομάδων παραγωγών.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ