Τα μέτρα που ετοιμάζει ο Μόντι, σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Τα μέτρα που ετοιμάζει ο Μόντι, σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ο Μάριο Μόντι ετοιμάζει λεπτομερή μέτρα για την ανάπτυξη αλλά και την εξυγίανση της δημόσιας οικονομίας. Σταθερές παρεμβάσεις με στόχο την μείωση των σπρέντς. Οι τρεις, κύριες κατευθυντήριες γραμμές, αφορούν την επιβολή φόρου επί της συνολικής περιουσίας και των απολαβών, φόρου ακινήτων και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Ο φόρος επί των υψηλών εισοδημάτων και της ακίνητης περιουσίας, θα αφορά, πιθανώς, τις συνολικές απολαβές και την αξία των ακινήτων που ξεπερνούν το ένα δισεκατομμύριο ευρώ το χρόνο. Με τον τρόπο αυτό θα μπορέσει να μειωθεί η φορολογική πίεση επί των επιχειρήσεων και να ευνοηθεί η ανάπτυξη και η απασχόληση.

Οι αναλυτές, τονίζουν ότι "θα επιστρέψει" και ο φόρος για τα ακίνητα, που αφορά, το πρώτο, δηλαδή, σπίτι ιδιοκτησίας. Το μέτρο αυτό είχε καταργηθεί από τον Μπερλουσκόνι το 2008, αλλά θεωρείται βασικής σημασίας, διότι πρόκειται να φέρει στα ταμεία του δημοσίου, 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ. Θα πλαισιωθεί, όπως αναφέρουν τα ιταλικά κανάλια, και από τη αύξηση των αντικειμενικών αξιών.

Παράλληλα, αναμένεται να ασκηθούν πιο αυστηροί έλεγχοι για την πάταξη της φοροδιαφυγής. Οι άνδρες της οικονομικής ασυνομίας, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, θα μπορούν να ελέγχουν, λεπτομερώς, κάθε πληρωμή που ξεπερνά τα τριακόσια ευρώ.

Μέσα στους επόμενους μήνες, θα εφαρμοσθούν με πιο δεσμευτικό τρόπο, τέλος, και τα νέα κριτήρια που επαληθεύουν τα στοιχεία που περιέχονται στην φορολογική δήλωση (έλεγχοι επί των διακοπών, αυτοκινήτων, ακόμη και εγγραφες σε γυμναστήρια) για να εντοπίζονται, μικροί και μεγάλοι φοροφυγάδες.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ