Υεμένη: Ελεύθεροι είναι 3 εργαζόμενοι σε ΜΚΟ που είχαν απαχθεί τον Μάιο - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Υεμένη: Ελεύθεροι είναι 3 εργαζόμενοι σε ΜΚΟ που είχαν απαχθεί τον Μάιο

Τρεις εργαζόμενοι μιας γαλλικής μη κυβερνητικής οργάνωσης αρωγής που κρατούνταν όμηροι στην Υεμένη από την 28η Μαΐου αφέθηκαν ελεύθεροι, ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία.

Οι όμηροι --δύο γυναίκες και ένας άνδρας-- εργάζονταν στην γαλλική ανθρωπιστική οργάνωση Triangle Generation Humanitaire. Είχαν απαχθεί από ένα εστιατόριο στη νοτιοανατολική επαρχία Χαντραμούτ.

"Ο πρόεδρος (της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί) ευχαριστεί θερμά τον Σουλτάνο του Ομάν και τις αρχές του Ομάν για την κρίσιμη βοήθειά της καθώς και όλους όσοι συνέβαλαν σε αυτή την ευτυχή κατάληξη", ανέφερε η ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας.

Οι τρεις εργαζόμενοι στη γαλλική ΜΚΟ είναι "καλά στην υγεία τους" και βρίσκονται στην πόλη Ατάκ, στην επαρχία Σάμπουα, στη νότια Υεμένη, ανέφερε ένας φύλαρχος ο οποίος διαδραμάτισε διαμεσολαβητικό ρόλο. "Οι τρεις γάλλοι είναι καλά στην υγεία τους. Βρίσκονταν μαζί μου στην Ατάκ, μια ώρα μετά την απελευθέρωσή τους από την αλ Κάιντα", ανέφερε.

Μετά την απαγωγή των τριών εργαζομένων της, η ΜΚΟ είχε αναστείλει τα προγράμματά της στην Υεμένη εν μέσω ενός κύματος βίας στο πλαίσιο της αμφισβήτησης του καθεστώτος από εκατομμύρια διαδηλωτές αλλά και την κλιμάκωση της δράσης μαχητών που πρόσκεινται στην αλ Κάιντα στο νότο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ