Κύπρος: H Marfin ξαναγίνεται Λαϊκή σύμφωνα με την εφημερίδα Φιλελεύθερος - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 

Κύπρος: H Marfin ξαναγίνεται Λαϊκή σύμφωνα με την εφημερίδα Φιλελεύθερος

Κορυφώνονται οι εσωτερικές διεργασίες στη Μarfin, μετά την αποχώρηση την περασμένη βδομάδα του Ανδρέα Βγενόπουλου από τη θέση του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Συγκροτήματος, και δεν αποκλείεται σε σύντομο χρονικό διάστημα να καταγραφούν αλλαγές σε πρόσωπα και ρόλους στον Όμιλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας "Φιλελεύθερος", οι αλλαγές που προωθούνται σε όλα τα επίπεδα θα έχουν ως βασικό στοιχείο την επιστροφή της τράπεζας στις κυπριακές της ρίζες. Είναι πολύ πιθανόν σύντομα να φύγει το όνομα Μarfin από τον Όμιλο και να επανέλθει η παλιά ονομασία "Λαϊκή Τράπεζα", που είναι ταυτισμένη με την Κύπρο. Το ίδιο αναμένεται να γίνει και στο δίκτυο στην Ελλάδα, αλλά σε μεταγενέστερο στάδιο και αφού ολοκληρωθούν οι ευρύτερες αλλαγές προσώπων στον Όμιλο.

«Η διαχείριση που έγινε από την πλευρά της Ελλάδας είναι -όπως φαίνεται- το "κλειδί" των ανατρεπτικών εξελίξεων και ειδικά μετά το "ξεσκόνισμα" του δανειακού χαρτοφυλακίου της Μarfin από την Κεντρική Τράπεζα Κύπρου», αναφέρει στο δημοσίευμα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, δεν αποκλείεται τις επόμενες μέρες να ανακοινωθεί ότι ο Παναγιώτης Κουννής, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος των εργασιών στην Κύπρο, με πολύχρονη τραπεζική εμπειρία, αναλαμβάνει και την Ελλάδα, ενώ ο Ηρακλής Κουνάδης, που κατείχε τη θέση του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου της Μαρφίν Εγνατία, δήλωσε παραίτηση από την τράπεζα.

Τις κινήσεις που γίνονται στον όμιλο παρακολουθεί με διακριτικότητα η Κεντρική Τράπεζα Κύπρου, που θέλει στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της να διασφαλίσει τη σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος στην Κύπρο.

Το θέμα αλλαγής προσώπων στον Όμιλο της Μarfin θα κλείσει τις επόμενες λίγες εβδομάδες. Στην πιο δύσκολη οικονομική φάση της Κύπρου, τόσο η εποπτική Αρχή όσο και το κράτος δεν θα ήθελαν να μένουν ανοιχτά μέτωπα που μπορεί να διαταράξουν τη λειτουργία του Ομίλου και να δημιουργείται παρατεταμένο κλίμα αβεβαιότητας.

Προχθές ο οίκος Μoody's υποβάθμισε κατά τρεις βαθμίδες την τράπεζα, επικαλούμενος την "αυξημένη έκθεσή της στην Ελλάδα και την πιθανότητα κρατικής στήριξής της".

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ