Ρωσία: Το ρωσικό διαστημικό σκάφος δεν κατόρθωσε να λάβει πορεία προς τον Αρη - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ 

Ρωσία: Το ρωσικό διαστημικό σκάφος δεν κατόρθωσε να λάβει πορεία προς τον Αρη

Το ρωσικό μη επανδρωμένο διαστημικό σκάφος Phobos-Grunt, το οποίο εκτοξεύθηκε τη νύκτα, απέτυχε να πάρει κατεύθυνση προς τον Αρη και ετέθη σε τροχιά γύρω από τη Γη, ανακοίνωσε η Ρωσική Διαστημική Υπηρεσία Roskosmos, διευκρινίζοντας ότι έχει στη διάθεσή της τρεις ημέρες για τη διευθέτηση του προβλήματος.

Αποστολή του ρωσικού διαστημικού σκάφους είναι να φθάσει στην περιοχή του Αρη έπειτα από ταξίδι ένδεκα μηνών και να περισυλλέξει δείγματα από το έδαφος του Φόβου, του δορυφόρου του Αρη, για να μεταφερθούν στη Γη το 2014.

Στόχος της αποστολής είναι να διευκρινισθεί εάν ο Φόβος είναι ένας αστεροειδής που έχει παγιδευθεί στην τροχιά του Αρη ή εάν αυτό το μικρό ουράνιο σώμα , διαμέτρου 18 χιλιομέτρων, έχει αποσπασθεί από το σώμα του κόκκινου πλανήτη.

Σύμφωνα με την Roskosmos, ο προσδιορισμός της προέλευσης του Φόβου, του μεγαλύτερου από τους δύο δορυφόρους του Αρη, θα επιτρέψει την καλύτερη κατανόηση των μηχανισμών της διαμόρφωσης του ηλιακού συστήματος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ