Τσεχία: «Να παρακολουθούν τις συνεδριάσεις του Eurogroup και χώρες της ΕΕ εκτός ευρώ» - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Τσεχία: «Να παρακολουθούν τις συνεδριάσεις του Eurogroup και χώρες της ΕΕ εκτός ευρώ»

Είναι ατυχές το ότι τα μέλη της ΕΕ που δεν βρίσκονται στην ευρωζώνη δεν μπορούν να παρακολουθούν τα συμβούλια του Eurogroup, ενώ οι αποφάσεις τους επηρεάζουν σαφώς τα εκτός ευρωζώνης μέλη της ΕΕ, επισήμανε σήμερα στην Πράγα ο τσέχος υπουργός Οικονομικών Μίροσλαβ Κάλουζεκ. Ο υπουργός έκρινε συγχρόνως ότι, για τα 10 μη μέλη της ευρωζώνης «είναι καθήκον» η παρακολούθηση των εργασιών στα συμβούλια του Eurogroup.

Αυτή η δήλωση του Τσέχου αξιωματούχου έγινε λίγες ώρες μετά το δείπνο στην πρεσβεία της Τσεχίας, χθες Δευτέρα στις Βρυξέλλες, των αντιπροσώπων των 10 μελών της ΕΕ, που δεν βρίσκονται στη 17μελή ευρωζώνη (Βρετανία, Βουλγαρία, Δανία, Ουγγαρία, Πολωνία, Σουηδία, Ρουμανία, Τσεχία, Λιθουανία, Λετονία).

Η Τσεχία έγινε μέλος της ΕΕ στις αρχές του 2004. Η κυβέρνηση στην Πράγα αμφιταλαντεύεται σχετικά με το εάν και κατά πόσον η χώρα πρέπει να ενταχθεί μελλοντικά στην ευρωζώνη.

Η τσεχική κυβέρνηση δεν υλοποίησε ποτέ τον αρχικό στόχο, που ήταν η ένταξη να γίνει στη διάρκεια του 2010.

Το χρονοδιάγραμμα δεν θα ανακοινωθεί τουλάχιστον για το άμεσο μέλλον, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Προσθέτουν ότι «τα πράγματα παρουσιάζονται πλέον, σε ό,τι αφορά την ευρωζώνη, με πολύ διαφορετικό τρόπο σε σύγκριση με ό,τι συνέβαινε όταν η Τσεχία εντασσόταν στην ΕΕ».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ