Ο Σαρκοζί καταδίκασε το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και υπερασπίστηκε το Ισραήλ - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ο Σαρκοζί καταδίκασε το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και υπερασπίστηκε το Ισραήλ

Ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί καταδίκασε σήμερα το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, ενώ πρόσθεσε ότι η χώρα του δεν θα μείνει άπραγη αν "απειληθεί η ύπαρξη του Ισραήλ".

Ο Σαρκοζί μιλούσε από τις Κάνες όπου βρίσκεται για τη σύνοδο της Ομάδας των 20 (G20) λίγες ημέρες πριν την προγραμματισμένη δημοσιοποίηση της έκθεσης της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) του ΟΗΕ σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, η οποία αναμένεται να περιέχει πληροφορίες οι οποίες θα επισημαίνουν την στρατιωτική διάσταση του προγράμματος.

"Η συμπεριφορά του Ιράν και η εμμονική του επιθυμία να αποκτήσει στρατιωτική πυρηνική (δυνατότητα) αποτελεί παραβίαση όλων των διεθνών κανόνων και η Γαλλία καταδικάζει έντονα την έλλειψη σεβασμού για αυτούς τους κανόνες", δήλωσε ο Σαρκοζί.

"Αν απειληθεί η ύπαρξη του Ισραήλ, η Γαλλία δεν θα μείνει άπραγη", πρόσθεσε ο γάλλος πρόεδρος.

Η έκθεση της IAEA για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, η οποία θα δημοσιοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα, αναμένεται να περιέχει στοιχεία σχετικά με έρευνες και άλλες δραστηριότητες οι οποίες δεν θα είχαν νόημα αν δεν σχετίζονταν με πυρηνικά όπλα, όπως δήλωσαν σήμερα δυτικοί διπλωμάτες.

"Υπάρχουν κάποια κομμάτια τα οποία ξεκάθαρα μπορεί να υπάρχουν μόνο για μυστικούς πυρηνικούς σκοπούς", δήλωσε ένας διπλωμάτης.

Διπλωμάτες και ειδικοί δήλωσαν ότι η IAEA θα δώσει πολλές νέες λεπτομέρειες για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης και θα προσθέσει στοιχεία σε τομείς που στο παρελθόν είχε αναφέρει συνοπτικά.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ